Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] KOROZJA KOŃCÓW PROGÓW

Gość marx1

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM KOLEŻANKI I KOLEGÓW KLUBOWICZÓW I MAM PYTANKO CZY KTOŚ Z WAS NAPRAWIAŁ W SWOJEJ P10 PROGI , A WŁASCIWIE TO ICH KOŃCE PRZY TYLNYCH DRZWIACH , U MNIE POJAWIŁA SIĘ TAM KOROZJA JUŻ NA JESIENI A TERAZ PO ZIMIE ZDRAPAŁEM WSZYSTKO I ZABEZPIECZYŁEM ALE MAM WRAŻENIE ZE WODA DOSTAJE SIĘ JAKOŚ DO PROFILU W MIEJSCU STYKU PROGU Z TYLNYM BŁOTNIKIEM PONIEWAŻ WYDŁUBAŁEM Z TAMTĄD SPORO RDZY Z WODĄ , CZY DA SIĘ TO JAKOŚ DOBRZE ZABEZPIECZYĆ , CZY MOŻE TRZEBA MYŚLEĆ O WYCIĘCIU I WSTAWIENIU REPERATUREK

JESLI COŚ WIECIE GDZIE KUPIĆ KTO TO DOBRZE ZROBI TO Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC :grin:

Ja tez mam ten sam problem, progi juz zakupilem ( czekam na przesylke ) teraz kwestia znalezienia czasu i odstawienia samochodu do lakiernika. Lakiernik powiedzial mi, ze bedzie to kosztowalo 100zl od strony z pomalowaniem i jego lakierem. Progi znalazlem na allegro , 60zl sztuka.

Gość zięciu 77

:) powitać

w mojej p10 tez wylazło na łączeniu progu i nadkola i cały czas się powiększa (przed zimą było czyściutko)wygląda nieciekawie i paskudzi wygląd.Doradzcie jak to w miarę tanio usunąć (nie ma dużych wżerów raczej powierzchowne) na każdym narożniku z przodu i z tyłu .

POZDRAWIAM

typowa bolączka primerek, naprawa zalezy od długości jazdy: jeśli ma się jeździć dłużej zrób to z wymianą progów lub ich końcówek bo i tak w tym miejscu wyjdzie po kilku miesiącach, jeśli jazda na krótki czas to szkoda zachodu i powierzchownie to poskrywaj, pozdrawiam

Gość TatoTurbo
Ja tez mam ten sam problem, progi juz zakupilem ( czekam na przesylke ) teraz kwestia znalezienia czasu i odstawienia samochodu do lakiernika. Lakiernik powiedzial mi, ze bedzie to kosztowalo 100zl od strony z pomalowaniem i jego lakierem. Progi znalazlem na allegro , 60zl sztuka.

tez mam ten dylemat ..tylko czy to progi czy blotnik ?

100zł za stronę super tanio :!:

Bratu powiedział 200zł sama robota + lakier, podkład, konserwacja zew. i wew. itd.

Czyli razem to już 500-600zł + progi

Zrobiłem mu to za 250zł na gotowo :wink:

Wstawiłem reperaturkę z blachy ocynk

W prawdzie była to starletka ale rdza była bo woda spływa z brudem i piaskiem który tam zostaje

Jest wilgotny a w 12 letnim autku nazbierało się go sporo w obu progach i za nadkolem było 1/3 wiadra :!:

Na dole między nadkolem plastikowym i nadwoziem tak samo zbiera się piach

marx1 masz racje tam musi tak samo dostawać się woda

Dobrze sprawdź czy cały do wymiany

Bo jak nie to samą reperaturkę i przypilnuj żeby dobrze zakonserwować :!:

Witam

Mam ten sam problem. Wylazła mi franca na lewym progu z tyłu. Postanowiłem się nie bawić i wymienić cały próg (ok 70 zł) plus robocizna kolegi i w ciągu kilku dni będę miał to z głowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...