Gość marx1 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 WITAM KOLEŻANKI I KOLEGÓW KLUBOWICZÓW I MAM PYTANKO CZY KTOŚ Z WAS NAPRAWIAŁ W SWOJEJ P10 PROGI , A WŁASCIWIE TO ICH KOŃCE PRZY TYLNYCH DRZWIACH , U MNIE POJAWIŁA SIĘ TAM KOROZJA JUŻ NA JESIENI A TERAZ PO ZIMIE ZDRAPAŁEM WSZYSTKO I ZABEZPIECZYŁEM ALE MAM WRAŻENIE ZE WODA DOSTAJE SIĘ JAKOŚ DO PROFILU W MIEJSCU STYKU PROGU Z TYLNYM BŁOTNIKIEM PONIEWAŻ WYDŁUBAŁEM Z TAMTĄD SPORO RDZY Z WODĄ , CZY DA SIĘ TO JAKOŚ DOBRZE ZABEZPIECZYĆ , CZY MOŻE TRZEBA MYŚLEĆ O WYCIĘCIU I WSTAWIENIU REPERATUREK JESLI COŚ WIECIE GDZIE KUPIĆ KTO TO DOBRZE ZROBI TO Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiRo Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ja mam ten sam problem po tej zimie wylazly mi lekkie korozje w tym miejscu ale zabieram sie do tego jak pies do jeza bo tez szukam kogos kto by to dobrze zrobil 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja tez mam ten sam problem, progi juz zakupilem ( czekam na przesylke ) teraz kwestia znalezienia czasu i odstawienia samochodu do lakiernika. Lakiernik powiedzial mi, ze bedzie to kosztowalo 100zl od strony z pomalowaniem i jego lakierem. Progi znalazlem na allegro , 60zl sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zięciu 77 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 powitać w mojej p10 tez wylazło na łączeniu progu i nadkola i cały czas się powiększa (przed zimą było czyściutko)wygląda nieciekawie i paskudzi wygląd.Doradzcie jak to w miarę tanio usunąć (nie ma dużych wżerów raczej powierzchowne) na każdym narożniku z przodu i z tyłu . POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 typowa bolączka primerek, naprawa zalezy od długości jazdy: jeśli ma się jeździć dłużej zrób to z wymianą progów lub ich końcówek bo i tak w tym miejscu wyjdzie po kilku miesiącach, jeśli jazda na krótki czas to szkoda zachodu i powierzchownie to poskrywaj, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ja tez mam ten sam problem, progi juz zakupilem ( czekam na przesylke ) teraz kwestia znalezienia czasu i odstawienia samochodu do lakiernika. Lakiernik powiedzial mi, ze bedzie to kosztowalo 100zl od strony z pomalowaniem i jego lakierem. Progi znalazlem na allegro , 60zl sztuka. tez mam ten dylemat ..tylko czy to progi czy blotnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja tez mam ten sam problem, progi juz zakupilem ( czekam na przesylke ) teraz kwestia znalezienia czasu i odstawienia samochodu do lakiernika. Lakiernik powiedzial mi, ze bedzie to kosztowalo 100zl od strony z pomalowaniem i jego lakierem. Progi znalazlem na allegro , 60zl sztuka. 100zł za stronę super tanio :!: Bratu powiedział 200zł sama robota + lakier, podkład, konserwacja zew. i wew. itd. Czyli razem to już 500-600zł + progi Zrobiłem mu to za 250zł na gotowo :wink: Wstawiłem reperaturkę z blachy ocynk W prawdzie była to starletka ale rdza była bo woda spływa z brudem i piaskiem który tam zostaje Jest wilgotny a w 12 letnim autku nazbierało się go sporo w obu progach i za nadkolem było 1/3 wiadra :!: Na dole między nadkolem plastikowym i nadwoziem tak samo zbiera się piach marx1 masz racje tam musi tak samo dostawać się woda Dobrze sprawdź czy cały do wymiany Bo jak nie to samą reperaturkę i przypilnuj żeby dobrze zakonserwować :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja podejrzewam, że korozja w progach bierze się z tego,że scieka woda, wilgoć przez otwory w których jest zamocowana plastkowa nakładka na próg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladis_20 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam Mam ten sam problem. Wylazła mi franca na lewym progu z tyłu. Postanowiłem się nie bawić i wymienić cały próg (ok 70 zł) plus robocizna kolegi i w ciągu kilku dni będę miał to z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.