Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Katalizator

Gość tobiasz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

mam dwie sprawy które nie daja mi spokoju:)

1.Pewnie nie raz juz był ten temat porószany:)ale mam nadzieje ze jeszcze mi ktos pomoze.Mianowicie posiadam maxime j30 z 92roku!i chciałbym usunac sobie katalizator,czy wycieciu go moze byc jakis poroblem??Wiem ze gdzies tam znajduje sie sonda tylko nie wiem czy przed,czy za katalizatorem!Moze jej zaszkodzic taki zabieg??bardzo mnie interesuje jak auto bedzie pracowało po czyms takim:)Podobno chodzi troszke głosniej??

2.Wyciecie samego katalizatora nie podniesie raczej mocy silnika??a gdyby zamiast mojego obecnego układu wydechowego załozyc rure 3/4 cala,bez zadnych tłumików,to moze cos pomóc??

z góry dzieki za jaka kolwiek pomoc...

Pozdrawiam.....

Najprostrze i najbardziej sprawdzone rozwiązanie to tzn. Y-pipe to jest rura łącząca oba kolektory zastępująca seryjną która jest wyposażona w katalizatory - wzrost mocy o ok 20 KM więc bardzo dużo jak na kawałek rury...

no moze 20km to przesada ale okolo 12-14 to gwarantowane :)

najwiecej konikow za mala kase to wlasnie y-pipe :)

ostatnio czytalme na orgu ze ok 20 jak zalozysz CAI (laczny przyrost mocy)

:D bez kata wczale nie jest głośniej-dopiero jak wstawicz CAI (stożek ) poziom hałasu wzrasta nieznacznie :roll: :mrgreen:

zalezy do jakich obrotow wkrecasz silnik z tym CAI. to 3000 rpm jest cicho, puzniej piekny huk V6 :D :wink:

jak lekko ciśniesz to i pużniej jest też w miarę cich-(opcja jazdy z żoną i dzieckiem) ale jak depniesz to od samego początku jest jajecznie :twisted: -(opcja dojazdów do pracy) :twisted:

skoro jestesmy przy temacie ukladu wydechowego to mam pytanie.

Mam zamiar rozgalezic sobie wyloty( koncowki po dwoch stronach samochodu)

Zastanawiam sie czy sa jakies nakladki na tylni zderzak do Maximy?

Bo jak tak przymierzalem koncowki to bardzo widac tlumik.

A moze ma ktos cos takiego zrobioonego u siebie ? Bardzo prosilbym o foty :)

ale ja mam jeszcze hak i to dodatkowo zajmuje potencjalne miejsce na rozgałężną rurę :evil: i niestety jakkolwiek bym nie kombinował to bez nakładki się nie obejdzie żeby nie było widać rur ( końcówki owszem)

Można i tak w czym problem ?

Kwestja co się komu bardizej podoba i co łatwiej wykonać albo co mniej kosztuje :P

Nie ma problemu z zamontowaniem podwojnej koncowki po obu stronach....wszystko sie zmiesci....trzeba tylko wywalic zaczep od holowania ten po lewej stronie.

Problem jest natomiast z tym ze wypadaloby dac jakas nakladke ( tyle ze jakas skromno delikatna ). Jesli nic nie zalatwie to tylko ladnie wytne zderzak. Efekt koncowy zobaczycie na zdjeciach :)

no to kiedy te foty??

No na foty trzeba bedzie troche poczekac :sad:

Po swietach umowilem sie z gosciem ktory zajmuje sie produkcja progow z laminatu (włókno z żywicą). Ma obejrzec i powiedziec czy moze cos takiego zrobic ( ale powiedzial mi ze formy na odlanie jednej sztuki to nie oplaca sie robic i moze tylko cos wykabinowac z tego co ma )

Jak juz cos bede wiedzial to dam znac :)

Jakby ktos mial jeszcze jakas propozycje lub jakas fajna wizje zamontowania koncowek, to prosze o wypowiedz.

Pozdro :)

powiedz gościowi,że jak będzie ładne to może będzie więcej zamówień----jak mi się spodobe to też zamówię a Ciebie poproszę o przesłanie :wink:

niech gość robi z myślą na więcej sztuk :D

powiedz gościowi,że jak będzie ładne to może będzie więcej zamówień----jak mi się spodobe to też zamówię a Ciebie poproszę o przesłanie :wink:

niech gość robi z myślą na więcej sztuk :D

nie chjce nic mowic ale macie panowie rozne zderzaki tylnie i nie wiem czy bedzie to tak ladnie pasowac

aaaa to dobrze że nic nie mówiąc :lol: o tym powiedziałeś 8) to poczekam na fotki i wtedy podejmę decyzję :mrgreen:

[ Dodano: Czw 25 Maj, 2006 ]

nie mogłem się doczekać na fotki i postanowiłem sam coś wymodzić i wyszło tak :

9c929605.jpg

2b126ec7.jpg

37756481.jpg

865e6a60.jpg

7e67d5e0.jpg

cde45195.jpg

:twisted: :D

:twisted: a zwrócił ktoś uwagę na białe kierunki :twisted:

8) :D jeszcze kilka fotek :twisted:

P5240007.jpg

P5250005.jpg

P5250006.jpg

P5250007.jpg

:D;)

• 1 miesiąc temu...

No no no ...kawal DOBREJ roboty :)

Widzialem ze chyba 3 wydech dales nowe......te dwa przy kocowkach nie sa za male ....chodzi mi czy nie jest za glosno ?

Generalnie jest Extra =D>