Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

SPORTOWA KIERKA

Gość ZIAZIK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szczęśliwych posiadaczy!! nie wiem czy ktoś interesował sie założeniem sportowej kierownicy do k10 bo z tego co sie tematem zainteresowałem to są kłopoty z dopasowaniem naby... łatwiej do k11 dostać chociaż i to nie bedzie łątwe, a i nie tańsze od przyzwoitej kierownicy!! nie wiem czy idzie jakoś przerobić ze starej kierwnicy czy może wersje SUPER S mają jakąś ciekawą kierownice... albo nabe i kupić taką gdzieś na giełdzie. albo od 100nx ale też nie wiem jakie są "łączenia" ma ktoś jakiś pomysł lub informacje jakiej nie posiadam?? pozdrawiam!!

z SS masz jeszcze dodatkowo pewnosc ze masz oryginalna nabe oraz kierownice obszytą prawdziwą skórą i naprawde fajnie leży w dłoni :wink:

z SS masz jeszcze dodatkowo pewnosc ze masz oryginalna nabe oraz kierownice obszytą prawdziwą skórą i naprawde fajnie leży w dłoni :wink:

dokładnie chociaż jak ktos tak zajeździł micre że nadaje się tylko na części to ta kierowniczka

raczej będzie starta solidnie i krem nivea nie pomoże :)

jeśli w SUPER S seryjnie są naby to napewno mi to sprawe ułatwi, jedna na allegro już jest bez kierki :? ale troche cierpliwości to napewno coś sie znajdzie! LAWINA, elegancka kierka!! dużo musałeś rzucić?? ;) pozdrawiam!!

no prosze, ja byłbym skłonny dac tyle za samą nabe :wink: bo nowe naby "gdzies" idzie dostać ale za 150zł!! a gdzie tu jeszcze kierownica.. pisze "gdzieś" bo w norauto koleś nawet nie do końca potrafił mi to powiedzieć....... więc musze pilnie śledzić allegro bo seryjna kierka troche mnie odrzuca :lol:

• 1 miesiąc temu...

przepraszam ale jestem laikiem co do budowy samochodów i nie wiem co to są te naby??? Proszę o jakieś info!!!

• 5 miesięcy temu...

ja kupilem nabe uniwersalna do nissana na allegro razem z kiera :) troche bylo roboty zeby klakson dzialal [klej 2-skladnikowy przez noc zalatwil sprawe] ale juz jest ok, tylko przy tej nabie co mam to mi kierunki nie wracaja na miejsce ... ale to maly problem

• 5 miesięcy temu...

Odgrzewam kotleta ponieważ już długo się zbieram, by zmienić kierownicę w mojej K10, ale od dawna szukam kiery od SuperS i jak na dzień dzisiejszy...bez rezultatów :(

Zaciekawiło mnie takie rozwiązanie...

69150844fullkq7.jpg

69150847fullvg8.jpg

691508121fullyu0.jpg

Moje pytanko: Z jakiego modelu jest ta kiera (podejrzewam, że ze słoneczka)???

Po drugie chciałbym się upewnić...

ja kupilem taka kiere na allegro z naba "do nissana"... i pasuje elegancko...

Gdybym znalazł i zakupił taką kierownicę z nabą od innego modelu Nissana (np. od Sunny)...czy jest możliwość, że naba będzie pasowała do K10, czy z nabami jest tak, że robione są tylko i wyłącznie pod konkretny model???

Mam możliwość zakupu takiej kiery jak na zdjęciu poniżej i może uda mi się dorwać nabę z K10, tylko że jest to naba do kierownicy RAID i moje pytanie...Czy te dwa elementy będzie dało się ze sobą połączyć, jak nie to jakiej naby mam szukać???

190664078ln8.jpg

Edit:

Kierownicę ze zdjęcia powyżej zakupiłem, zamontowałem i ogólnie polecam każdemu maniakowi kadziesiątek taki zabieg :) Kierka jest z Nissana 100NX, nie potrzeba do niej naby i jest o niebo lepsza od tego standardowego "naleśnika" :D

Ps. Idzie do mnie pocztą kierownica z nabą z SuperS i jestem ciekaw, czy będzie ona bardziej wygodna niz ta ze 100NX...