Gość HUBERT Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 zmierzylem sprezanie mojego sr20 : 1- 10,5 2- 10,7 3- 11,0 4- 11,5 mierzone w kg/cm2 = atmosfera techniczna pomiar we wlasnym zakresie . chyba spore roznice :sad: jakie ma byc :?: a wy jakie macie w swoich SR20DE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Nominalnie powinno być coś ok 12 z różnicą do 0,5, ale... nie wiem jak mierzyleś , bo można sprawdzić tez z olejem tzn wlać niewielka ilość w otwór po świecy i pomierzyć jeszcze raz, ciekawe czy wyniki będą lepsze pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 zmierzylem sprezanie mojego sr20 : 1- 10,5 2- 10,7 3- 11,0 4- 11,5 Czy najmocniejszy cylinder wyszedł jako pierwszy :?: i za każdym pomiarem każdy następny okazywał się słabszy :?: Może coraz słabiej kręcił ci rozrusznik, bo akumulator nie jest najmocniejszy i wtedy nie wyjdą Ci do końca miarodajne wyniki. A u Ciebie widać tendencje spadkową każdego z cylindrów. Jak porównamy najmocniejszy 11.5 i najsłabszy 10.5 to mamy różnice 1 a to już jest za dużo. Naładuj aku na maxa i sprawdz jeszcze raz, ale w odwrotnej kolejności. Jeżeli dalej będziesz miał takie wyniki jak teraz to zrób próbe olejową tak jak pisał kolega wyżej i porównaj wyniki i wrzuć na forum to się wypowiemy. Tak mie uczyli w szkole. Elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.