Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Miga kontrolka od poduszek i napinaczy

Gość chiquito
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

myslalem, ze moja alma juz ma dosc dziwnych napraw a tu dzisiaj znowu mi kawal zrobila. podczas jazdy zapalila sie kontrolka od poduszek i sobie miga. mieliscie juz tak w swoich almach. to autko ma dopiero 60 tys przebiegu wiec mnie tym bardziej dziwi jej zachowowanie.czy potrzebna wizyta w serwisie czy mozna to zalatwic np resem kompa- o ile w almerkach jest takie cos mozliwe:) pozdrawiam i z gory dziekuje za porady

witam.

myslalem, ze moja alma juz ma dosc dziwnych napraw a tu dzisiaj znowu mi kawal zrobila. podczas jazdy zapalila sie kontrolka od poduszek i sobie miga. mieliscie juz tak w swoich almach. to autko ma dopiero 60 tys przebiegu wiec mnie tym bardziej dziwi jej zachowowanie.czy potrzebna wizyta w serwisie czy mozna to zalatwic np resem kompa- o ile w almerkach jest takie cos mozliwe:) pozdrawiam i z gory dziekuje za porady

jeżeli chodzi o poduszki, to ja bym się tutaj w chałupnitwo nie bawił. Jak ci poduszka wywali za szybko, za późno, albo bez powodu, to dopiero wtedy jest problem. pojedź do serwisuj, odżałuj te 100 zł na komputer i będziesz wiedział co jest grane.

moża któraś z kostek pod potelem się poluzowała ale lepiej sprawdziś na komputerze. Jak kontrolka miga to zdaje się, że to tak jakbyś nie miał poduszek.

dokładnie tak. Jeśli miga lampka koloru czerwonego to znaczy, że z czymś takim się nie jeździ. Jak miga pomarańczowa to można się doczłapać do mechanika. A lampka poduszki jest zdecydowanie czerwona.

kwestia taka ze nie mam czasu na to jutro i musze jechac kilkaset km.pojade w czwartek do serwisu, ale nie wiem czy w cz-wie bo oni strasznie zdzieraja, chyba do Dabrowy mi sie bardziej oplaca.no szkoda ze autko ma takie glupie usterki,

a wczoraj bylem tak z niego zadowolony jak sobie cielismy z wawy ponad 190km/h i jeszcze mial troszke zapasu. a tu dzisiaj taki klops

da sie z tym jezdzic, samochod nie stanie.umowilem sie w serwisie juz w Dąbrowie Gorniczej oczywiście;)bede tez czyscil przepustnice. cena na tyle konkurencyjna, ze oplaca mi sie tam jechac - naprawde:)

Gdybym ja od razu tam jezdzil to pewnie zlego slowa na serwis bym nie powiedzial, a ja glupi do aso cz-wa jezdzilem:) i pewnie moja almerka bylaby grzeczniejsza:)

da sie z tym jezdzic, samochod nie stanie.umowilem sie w serwisie juz w Dąbrowie Gorniczej oczywiście;)bede tez czyscil przepustnice. cena na tyle konkurencyjna, ze oplaca mi sie tam jechac - naprawde:)

Gdybym ja od razu tam jezdzil to pewnie zlego slowa na serwis bym nie powiedzial, a ja glupi do aso cz-wa jezdzilem:) i pewnie moja lmerka bylaby grzeczniejsza:)

jak już będzie wiedział co było, to napisz. bo ciekawi mnie to czy jakaś awaria rzeczywiście, czy gdzieś się tylko jakaś wtyczka wypieła albo kabel przetarł.

Jesli to nagle wyskoczylo to pewnie jakis brak kontaktu przy napinaczach pasow.

Chyba ze byla dzwoniona to poduchy trza sprawdzic.

Wystarczy mocniej trzasnac fotelem do konca i juz awarie komp wywala przez chwilowa przerwe w obwodzie.

Niestety Nissanki nie maja samo-uczacych sie sensorow dlatego jedz na kompa bo samo sie nie zresetuje.

Samochod jezdzil bedzie i tak, tyle ze poduchy ci nie wywala przy ew. wypadku.

Sławek

• 2 tygodnie później...

wiec bylem w piątek w Dąbrowie w aso. Bardzo milła i kompetenta obsługa.

Kontrolka sie zapaliła najprawdopodobniej przez mocniejsze odsuwanie fotela, sa pod nim kostki i mogły sie na chwilke rozłączyć i błąd wyskoczył. W każdum razie błąd mi skasowano za free. Wyczyszczono mi również przepustnicę, bo troszke zabrudzona była i obroty w dół leciały. Teraz jest wszystko idealnie i dalej cieszę się z jazdy swoją almerką.

Pochwalę tylko jeszcze raz aso w Dąbrowie - polecam ich, ceny 30 % niższe niż w aso cz-wa i kompetentni pracownicy oraz bardzo miła obsługa klienta:)