Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

chamuje i gasnie

Gość jarolipa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem nie wiem z czym to jest zwi?zane ale kiedy jade i np. zblizam sie do skrzyzowania wciskam sprzeglo i hamulec czesto obroty spadaja do zera.

Jest problem kiedy akurat skrecam bo zdarza sie ze zgasnie a wtedy przestaje dzialac wspomaganie.

to może być wiele rzeczy. Uszkodzone sprzęgło, które nie wysprzęgla wcale, przepustnica, linka gazu, za niskie obroty, awaria komputera, awaria pompy wtryskowej w określonym zakresie obrotów, uszkodzony komputer wtryskowy itd..

Ciężko powiedzieć na odległość. Gaśnie ci tylko po wciśnięciu hamulca, czy samo zatrzymanie się bez hamulca starcza już do gaśnięcia?

jeżeli ten samochód gaśnie, to nie może to być tylko brudna przepustnica. Bo tam by musiało chyba wiadro trocin wpaść. Brudna przepustnica okej, ale przy przyszarpywaniu, braku mocy, kiepskim wkręcaniu się na obroty. ale nie przy całkowitym gaśnięciu silnika.

Gość Misiek_okecie

Temat juz był poruszany, ja osobiście mam to samo. Ale auto gubi obroty po wysprzegleniu tylko jak lekki łomot dostanie silnik :twisted: Z porad klubowiczow bede czyscil przepustnice ew. jak to nie pomoze przeplywomierz.

Bylem w serwisie stwierdzili ze to awaria przeplywomierza i niestety powiedzieli ze przeplywomerz sie nie czysci tylko wymienia.

to ich nie sluchaj :) bo koleaga ktorys tu czyscil druta w przeplywce i jest cacy :) a wogole to ostroznie z aso... pewnie ci powiedza ze przeplywka kosztuje 2000 a tu juz na forum chyba wyszlo ze za 200 moze byc :)

Gość Misiek_okecie

ja mam tylko pytanko, znjamomy mechanik nie chcial podjac sie czyszczenia przepustnicy bo mowil ze po czyszczeniu nalezalo by autko wrzucic na komputer i posprawdzac a on nie dysponuje urzadzeniem diagnostycznym. Czy to faktycznie prawda?

Dopadło i minie :shock: Obroty spadały gdzieś do 500 raz nawet mi zgasł :oops:

Kupiłem preparat do czyszczenia gaźników i przepustnic do silników z wtryskiem paliwa, otworzyłem obudowe filtra powietrza i ładnie spryskałem przepływomierz :roll:

Chodzi pieknie, jak nówka!!! Obroty jak w bajce, nie wahają się nie przygasa po prostu super! a do tego lepiej i szybciej zapala i jest wyraźnie bardziej zrywny w przedziale gdzieś ok. 4000-6000 tyś obrotów :twisted: Rewelacja!

Misiek_okecie spróbuj przeczyścić przepływomierz, myślę, że to powinno pomóc! :mrgreen:

PS. Pozdrawiam klubowicza Przempu, który rozpoczął ten temat o tu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...przep+ywomierza