Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Szarpie jak jest wilgotno...

Gość Ralph
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm witam ponownie.Wczoraj pojezdzilem troche w czasie deszczu - dokladniej trasa okolo 17 km.Dopoki bylo sucho bylo git - pozniej gdy zaczal padac deszcze poczulem lekkie szarpanie silnika - jakby sie minimalnie dlawil - ustepowalo po dodaniu wiekszej ilosci gazu.Myslalem sobie ze moze kable WN sa walniete ale w 1.8 takich kabli nie mam...Ogolnie trase cala zrobilem ale z powodu duszenia gazu zeby uniknac szarpania spalilo autko wiecej beny niz zwykle.Ktos wie co znowu dolega Nissanowi ?? Pozdrawiam.

Są kable tylko nie świeca - aparat a świeca - cewka

Ponieważ maż cztery cewki zapłonowe do każdej świecy osobną :wink:

[ Dodano: Nie 09 Kwi, 2006 ]

I to te cewki lubią nawalać w twoim silniczku :!:

Są kable tylko nie świeca - aparat a świeca - cewka

Ponieważ maż cztery cewki zapłonowe do każdej świecy osobną :wink:

[ Dodano: Nie 09 Kwi, 2006 ]

I to te cewki lubią nawalać w twoim silniczku :!:

To co radzisz ? Po ile chodza takie kable i czy sa np. na allegro ? I jak sprawdzic cewki ? Moze to rzeczywiscie jedynie wina kabli bo jak jest sucho i cieplo to silniczek chodzi bez zarzutu :roll:

Spróbuj popryskać kabelki takim specjalnym środkiem, może pomoże.

Można pomierzyć rezystancję kabli (każdy ma określoną, nie wiem jaką do 1.8) albo najprościej pożyczyć kabelki od 1.8 i zobaczyć czy pomoże.

Ralph masz takiego pecha czy kupiłes najbardziej zajeżdżoną primerę w Europie? Młode auto a tyle problemów, współczuję

Wiesz sam nie wiem.Oddalem ja nawet do kumpla mechanika i sam mowil ze stan bdb - tak wiec chyba moj pech - chociaz ostatnio odpukac w niemalowane jezdzi ok.Przestala szarpac i spalanie tez jest w normie.Moze po prostu musiala sie przyzwyczaic... :roll:

[ Dodano: Wto 11 Kwi, 2006 ]

na początek zajrzyj do filtra powietrza - jak brudny wymień - a i jeszcze jedno V-tec nie lubi jak ma mało oliwy - podstawa...

I jedno i drugie wymienione i jest ok...