Gość Ticky Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam Zauwazyłem niedawno ze grzeje mi sie jedna felga z przodu. Pojechałem do mechaników i okazało sie ze klocki sie zapiekły. Odczyszczono i było spoko. Wczoraj jednak zauwazyłem ze oba przednie koła sa gorace po powiedzmy godzinie jazdy po miescie??? Mam tez wrazenie ze ją cos trzyma jak jest rozgrzana bo np. rano jest wszystko ok. Tłoczki sa w porzadku bo były sprawdzane. Czy moze to byc wina płynu hamulcowego??? Przewody??? pompa??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jak czesto i ostro hamuje to mam to samo i nie widze w tym nic nadzwyczajnego. pojezdzij jeszcze troche i popatrz jakie objawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ticky Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Ja zazwyczaj czesto i ostro hamuje a zmiany własnie zaczałem teraz zauwazac. Pierwsze kilka kilosów po miescie jest ok potem jak sie rozgtrzeja czuje różnice np. jak hamuje na swiatlach i po zatrzymaniu puszcze pedał to zazwyczaj samochód mi sie troche buja czy w przód czy w tył zależnie od kolein itp. a po rozgrzaniu hamulców czuje ze zatrzymuje sie od razu tak jakby mi ktoś recznym pomagał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 dziwne odczucia :? moze masz jakies drewniane klocki co zaczynaja plynac przy pierwszym mocnijszym heblu. na jakich jezdzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ticky Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Remsa. Wymieniłem je w sierpniu w tamtym roku i do tej pory wszystko było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Może jest zapowietrzony :?: Albo faktycznie płyn hamulcowy a kiedy zmieniałeś? powinno się co 2 lata :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ticky Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zaczne własnie od wymiany płynu i będe obserwował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.