Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Hak holowniczy do Almerki N16

Gość grzegbal
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zamontować hak holowniczy. Jaki byłby najlepszy ze względu na jakość i cenę? Czy trzeba coś wiercić i wycinać? Czy jest jakaś kostka do połączenia instalacji haka, czy trzeba się wpiąć w instalację?

Będę wdzięczny za informacje.

Dokładnie nie wiem jak to wygląda w almerce ale podobny temet przerabiał mój ojciec w swojej primerze. Miał dylemat czy kupić drogi oryginalny w ASO czy wyrób polski zdecydowanie tańszy. Nasz rodzimy produkt był poprostu słabszy.Po pierwsze nie miał opcji zdejmowania samego uchwyty oraz co najważniejsze trzeba było troche podciąć zderzak. Natomiast oryginalny nissana zakładany ok. godziny, zdejmowany i bez wycinania. W tym oryginalnym to wiem, że była załączona fachowa wiązka. Domyślam się, że podpinana na kostkę. Ale tego nie jestem pewien.

Choć koszt w ASO to około 1000zł to dla fachowego podejścia polecam ten produkt.

• 3 lata później...
Gość rudi1980

Witam :D

Czas na odświeżenie tematu.

Ostatnio coraz bardziej uciążliwe jest to że w mojej Almerce brakuje haka :/ . Oczywiście po pierwsze problem jest z wyborem bo ceny wahają się od 500zł. do 1000zł. No i po drugie największy problem jak dla mnie to jest taki że wszyscy mi mówią że trzeba wycinać zderzak :< . Nie mam nawet zamiaru wycinać jakiejś tam dziury w moim Nismo. Widziałam czasami na mieście że są N16 z niewyciętymi dziurami na hak.

Czy te co nie mają wyciętych dziur to są oryginalne haki? Gdzie można takie dostać i za ile (jak ktoś wie)?

Proszę o pomoc bo ja już wymiękam jak słyszę że niema czegoś takiego jak założenie haka do N16 bez wycinania.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro

Ps. przypomniało mi się jeszcze jedno co mówili goście. że trzeba założyć nowy hak bo te używki mają homologację tylko do 2010roku. :zdziw: No i po tym to ja już nic nie wiem :029:

Z tego do udało mi się dowiedzieć i sprawdzić:

Do Almery N16 sedan są haki montowane bez podcinania zderzaka

Do Almery N16 hatchback niestety takich nie ma - trzeba podciąć zderzak.

Poniżej fota oryginalnego, montowanego przez Nissana haka firmy Brink (zderzak podcięty):

636563543

Ja kupiłem Steinhof'a, odpowiedni model do N16 hatchback to N-012.

ps, No chyba, że po lifcie coś się zmieniło i da się zrobić bez podcięcia - przed liftem nie ma takiej możliwości.

Pozdro

rudi 1980 , powodzenia w szukaniu, zderzak w h-b to znaczy jego dolna krawedź jest bardzo nisko, może ktoś wymyslił jakiś sposób jak to odejść do momentu jak zapinałem hak do mojej nikt nie wymyślił sposobu bez podcinania zderzaka, główka haka będzie za nisko, ale....... wszechswiat jest nieograniczony. a kostek do wpięcia się w instalację nie ma , ludzie nie piszcie bajek,trzeba założyć hak co ma papiery są potrzebne przy rejestracji, bez papieru mozesz sobie go...........pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...

Witam

Znalazłem na allegro takie haki do almery: http://www.allegro.pl/item972359942_nowy_hak_holowniczy_nissan_almera_hb_od_2000_haki.html i http://www.allegro.pl/item983772522_nowy_hak_holowniczy_nissan_almera_htb_od_2000.html /. Konstrukcje różnią się. Proszę o informacje czy ktoś montował taki hak czy pasuje do konstrukcji samochodu.

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...

Witam, zastanawiam się nad montażem takiego haka holowniczego http://allegro.pl/nowy-hak-holowniczy-nissan-almera-hb-od-2000-haki-i1360174303.html

Jest to hak do modelu hatchback który ja posiadam. Czy montaż tego haka wymaga podcięcia zderzaka? Może zakładał już ktoś taki hak. Jeśli trzeba podcinać to ile, mocno rzuca się w oczy? Ma ktoś fotkę takiego zderzaka z hakiem?

Witam, zastanawiam się nad montażem takiego haka holowniczego http://allegro.pl/nowy-hak-holowniczy-nissan-almera-hb-od-2000-haki-i1360174303.html

Jest to hak do modelu hatchback który ja posiadam. Czy montaż tego haka wymaga podcięcia zderzaka? Może zakładał już ktoś taki hak. Jeśli trzeba podcinać to ile, mocno rzuca się w oczy? Ma ktoś fotkę takiego zderzaka z hakiem?

co to za hak, że nie ma napisanego nawet jego producenta?

Takie aukcje powinno się odrzucac od razu- pewnie jakiś chiński wynalazek.

Ja polecam tego gościa z allegro*

Sprzedaje m.in. polskie haki steinhof i takie bym wziął. Te tańsze chińczyki, to juz lekka przesada. Piszesz mu na maila jaki masz dokładnie samochód (marka, rok produkcji model etc), on ci dopasowuje odpowiedni hak i za 2 dni kurier jest u ciebie. Przy okazji możesz sie zapytac, czy trzeba bedzie wycinać zderzak.

*kupowałem u niego takiego steinhofa do scenic'a i nie było żadnych problemów z montażem

Edytowane przez nunu85

co to za hak, że nie ma napisanego nawet jego producenta?

Takie aukcje powinno się odrzucac od razu- pewnie jakiś chiński wynalazek.

Ja polecam tego gościa z allegro*

Sprzedaje m.in. polskie haki steinhof i takie bym wziął. Te tańsze chińczyki, to juz lekka przesada. Piszesz mu na maila jaki masz dokładnie samochód (marka, rok produkcji model etc), on ci dopasowuje odpowiedni hak i za 2 dni kurier jest u ciebie. Przy okazji możesz sie zapytac, czy trzeba bedzie wycinać zderzak.

*kupowałem u niego takiego steinhofa do scenic'a i nie było żadnych problemów z montażem

To przeciesz aukcja tego samego gościa. To co podałeś to hak do sedana a ja potrzebuję do hatchbacka.

To przeciesz aukcja tego samego gościa. To co podałeś to hak do sedana a ja potrzebuję do hatchbacka.

no to znajdź hak od hathbacka, tyle, że firmy steinhof. Odpuść sobie tę chińską podróbkę, którą podałeś w swoim linku. Dasz dosłowni kilka dyszek więcej, a przynajmniej nie będzie kłopotów z montażem i wszystkie otwory będą spasowane.