Gość lipass Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam Mam pytanko odnośnie wymiany filtrów. Wiadomo przychodzi taki czas kiedy trzeba wymienić olej w samochodzie, co za tym idzie filtr powietrza i oleju. No i doradźcie mi jaki filtr powietrza według Was jest najlepszy do k10?? pzdr i dzięki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 swego czasu przerabialem różne firmy: Mann, Filtron, Fiamm, Bosch ostatecznie od jakiegos czasu stosuje Filtrona bo różnicy w jakości nie widze a cena dosyć przyjemna do tego od razu dopisze ze olej zalewam Texaco 15W40 a jeszcze rok temu mialem 10W40 ale jakos silnik mi sie poci od strony rozrządu wiec juz na mineralnym i zaczyna go suszyć- przebieg ok 144kkm :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A może proponowałbyś jakąś "przeróbkę" całego dolotu (puszka+filtr) :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 nigdy o tym nie myślalem a od 2 lat mam LPG wiec juz nawet nie bede próbować o tym myślec :wink: pozatym slyszalem ze kształt puszki filtra w k10 ze względu na swoją budowę wymusza cyrkulację i obrót powietrza z dosyć dużą prędkością dookoła filtra dzięki czemu tworzy sie dodatkowe ciśnienie wiec nie widze sensu tego poprawiać 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Odświeżam temat... Z chęcią zakupu nowego filtra powietrza przed regulacją gazu, wybrałem się do (podobno) najlepszego sklepu z częściami u mnie w mieście i tam po przeglądnięciu katalogu Filtrona usłyszałem, że...Niestety nie dobierze się filtra ponieważ ten katalogowy filtr przeznaczony do Misrusi 1.2 jest o wiele większy od tego co mam i sprzedawca zapytał sie mnie, czy czegoś tam w tym silniku nie dłubałem :evil: Dowiedziałem się później, że podobno dostępne do Micry są dwa rodzaje filtrów powietrza (większy i mniejszy). Moje pytanie: Czy sprzedawca był po prostu niedoinformowany, czy jest możliwość, że mam założony jakiś nietypowy filtr powietrza???... Dodam, że puszka filtra wygląda jak najbardziej standardowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 w katalogu filtrona jest błąd- masz wszystko ok 8) do naszych Micruni z Filtrona musi być filtr powietrza AR228 a oleju OP613 :wink: (według katalogu Filtron powietrzny jest AR227) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Wielkie dzięki za podanie dokładnych danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.