Gość Ralph Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ralph: jeśli syrenka okaże się być dobra, to wg mnie trzeba szukac przyczyny na przewodzie do niej (sprawdzić przejscia) oraz w złączu centralki załączającej syrenke i znajdującej sie po lewej stronie, koło lewej nogi kierowcy. Konieczny jest tu schemat zawarty w instruction manual, sekcja schematy i sekcja alarm Ni i miales racje.W weekend otworzylem bagaznik wymacalem syrenke i kable.Poruszalem wszystkim i syrena ozyla.Musialy kable po prostu nie stykac...Dzieki za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Podejrzewam ze samo poruszanie kablami nie pomoze na dluzsza mete, w koncu bedziesz musial dokladnie to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dobrze że to nic poważnego. Tak jak mówi Raf4B koniecznie zrób coś z tym nietrwałym połączeniem, bo w razie samoistnego odłączenia nie będziesz wiedział że syrena nie działa :roll: Kilka problemów z elektryka może świadczyc o wcześniejszym podtopieniu, zalaniu auta. Może Ci się jakiś popowodziowy trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralph Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dobrze że to nic poważnego. Tak jak mówi Raf4B koniecznie zrób coś z tym nietrwałym połączeniem, bo w razie samoistnego odłączenia nie będziesz wiedział że syrena nie działa :roll: Kilka problemów z elektryka może świadczyc o wcześniejszym podtopieniu, zalaniu auta. Może Ci się jakiś popowodziowy trafił? Eee tam popowodziowy :wink: Po prostu kosta byla poluzowana a poprzedni beztroski wlasciciel nigdy by nie wpadl na to zeby sprawdzic autoalarm.Popatrze jeszcze na koste w weekend ale tak jak mowie - byal luzna dopchnalem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radzio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Miałem podobny problem. Okazało się, że syrenę zalało (montaż przy podszybiu) i skorodował układ scalony. Po wymianie kilku el. elektronicznych już wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 moze przekaznik, bezpiecznik, probowales odlaczyc akumulator i zaprogramowac pilota?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Bombel no weź w łape service manual. Centralka alarmu jest po lewej nad nogą kierowcy, o ile dobrze pamiętam tylko co Ci to da że ją znajdziesz? zobaczysz drzewko 30 przewodów i... ? popatrz na schematy w service manualu i na procedury, może cos rozkminisz możesz tez odżałować kilkadziesiąt zł i dac zarobić komuś kto się na tym zna p11.144 to nie jest auto które można naprawiać samemu w garażu z uzyciem młotka dwóch kluczy i kontrolki 12V. Te auta sa teraz tanie bo utrzymanie ich (i doprowadzenie zanidbanych egzemplarzy do stanu używalności) może sporo kosztowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja np. mam wyłączoną syrenę ale mam kluczyk, żeby ją włączyć - muszę to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja np. mam wyłączoną syrenę ale mam kluczyk, żeby ją włączyć - muszę to zrobić przy oryginalnym alarmie syrena jest wyłączana kluczykiem? :zdziw: eee chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość odmulacz1 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Bombel, znalazłeś już czy chcesz kogoś w szczecinie,znam ponoć dobrego. :diabel: u mnie też już kiedyś grzebał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość odmulacz1 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Więc jak dojeżdżasz do szpitala na pomorzanach ul Powstańców Wlkp od Mieszka 1, to skręcasz w prawo w bramę,jakieś 10/15 metrów przed zjazdem do szpitala. Wisi tam szyld autoelektryk, alarmy (jakoś tak), a obok jest hurtownia materiałów budowlanych. Nie da się przeoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam, chciałem odświeżyć temat bo po przeczytaniu go nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie ;/. A mianowicie jak zamykam auto z kluczyka to po 30sek włącza się pięknie alarm. Przy zamykaniu auto mruga kierunkami ale syrena nie pika ;/. Jeżeli alarm zostaje aktywowany (np przez otwarcie drzwi z kluczyka albo rękę wsadzoną przez niedomkniętą szybę) to syrena wyje.. jak uaktywnić ten tryb żeby dawała sygnał przy otwieraniu i zamykaniu auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi