Gość areek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam wszystkich jako ze jestem nowa postacia na forum chcialbym sie ze wszystkimi przywitac!!jestem wlascicielem nissana sunny z 91r z silnikiem 1,6 16v na pełnym wtrysku oznczenie GA .Otoz mam nastepujacy problem jade sobie spokojnie swoim niśśkiem i biore sie za wyprzedzanie tira redukcja z 4 na 3 wszystko ładnie pieknie wyprzedzam go wciskam pedal aby przywrocic na wyzszy bieg podnosze noge ze sprzegla a tu pedal w dole i słysze tylko obroty silnika a autko samo zwalnia!!zatrzymuje sie 1 mysl linka!! wyskakuje macha w gore linka cala?macha w dol zapalam silnik, podnosze/nie wciskam/ pedal noga auto jedzie ale sprzeglo nieziemsko slizga i cuz tym sposobem pokonalem dystans 2km do najblizszego mechanika!!u mechanika dowiedzialem sie diagnozy sprzeglo!!no to ok jak sprzeglo to sprzeglo!!kupilem docisk i tarcze!łozyska nie zmienialem bo stare wydawalo sie byc dobre!!mechanik z usmiechem złozył mi to!! i podjarany mysla ze wyjade z warsztatu zonk!! pedal tanczy linka pracuje mechanik za glowe sie łapie o co chodzi!!jego zdaniem brakuje ok 3 cm aby to dzialalo heh moze mial ktos z was podobna przygode i moglby mi pomoc??z gory dziekuje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Proste.. lozysko do wymiany Prawdopodobni sie zakleszca na tuleji albo lapa Ci sie blokuje.. nie ma innego wyjscia. Wymien jeszcze lozysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sieszput Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Proste.. lozysko do wymiany Prawdopodobni sie zakleszca na tuleji albo lapa Ci sie blokuje.. nie ma innego wyjscia. Wymien jeszcze lozysko. zgadzam sie z tym co moj przedmowca napisał, miałem identyko problem tylko ze mi jeszcze jako tako chciał jechac ale tez sie bozyło sprzegło, byłem zmuszony do wymiany tarczy zaciskow lozysk i teraz chodzi mmm.... :grin: :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.