Gość symek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam Mam dwa pytanka: 1. Pojawił mi się ostatnio taki oto problem: po zaciągnięciu oraz zwolnieniu „ręcznego” prawe koło zostaje ciągle lekko przyblokowane. Podniosłem auto- koło się obraca, ale z dużymi oporami. Zdjąłem koło i ręcznie odblokowałem tą dźwigienkę przy zacisku hamulcowym. Myślałem, że już będzie dobrze, ale po ponownym zaciągnięciu i zwolnieniu ręcznego sytuacja się powtarza. Próbowałem to rozruszać, ale z marnym skutkiem. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić ??? Dodam, że przy hamowaniu nożnym hamulcem nie ma takich objawów. 2. Czy przy odpowietrzaniu układu hamulcowego kluczki w stacyjce muszą być przekręcone, aby świeciły się wszystkie kontrolki (pytam bo wydaje mi się, że pompa musi pracować przy odpowietrzaniu)??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 1 typowy objaw w tylnych zaciskach skoro koło nie blokuje sie na nożnym chamulcu zaciera sie ośka dzwigni ręcznego na 100%musisz rozebrać zacisk i wyczścić nasmarować najlepiej smarem miedziowym i powinno być dobrze albo nie zaciągać ręcznego ale nie poto linki kupowałeś 2stacyjka nie musi być przekręcona jak już to odpalony silnik ale nie koniecznie,niema to wpływu na odpowietrzenie tyle tylko że lekko sie depta no i to tyle nic więcej nie przychodzi mi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 OK- wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 podobno odpowietrzanie na wlaczonej stacyjce (jesli auto jest wyposazone w ABS) umozliwia dokladne odpowietrzenie pompy tego systemu, ale nie wiem dokladnie jak to dziala i dlaczego . Slyszalem od Coobcia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 podobno odpowietrzanie na wlaczonej stacyjce (jesli auto jest wyposazone w ABS) umozliwia dokladne odpowietrzenie pompy tego systemu, ale nie wiem dokladnie jak to dziala i dlaczego . Slyszalem od Coobcia. Pozdrawiam. O widzisz- a jednak coś w tym jest, że trzeba włączyć stacyjke ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ja mam ABS i zawsze jak odpowietrzam hamulce to na wylaczonej stacyjce i co najwazniejsze samochod wyposazony w korektory sily hamowania z tylu musi byc opuszczony. Ja odpowietrzam na opuszczonym samochodzie i bez wlaczonej stacyjki i mam extra hamulca i twardziutki pedal. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.