snakeee Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Czy ktos slyszal o filtrach "FORMAX" - chcialem wymienic filtr przeciwpylkowy i w sklepie proponuja mi FILTRONA za 75zl i wlasnie owego FORMAXA za 36. Jakies opinie ew. sugestie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Przypuszczam, że chodzi o 4MAX. Jest to marka Intercarsa, czyli w środku jest produkt jakiegoś taniego (najwyżej średniej jakości) producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Byc moze ze nazwa brzmi 4max - rozmawialem tylko przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Co do Filtrona, to jest szmelc - przynajmniej rok temu robili takie bez ramki - sam wkład na jakimś delikatnym usztywnieniu. Nie wiem, może coś się teraz poprawiło, ale wątpię. A cenowo chyba lepiej dopłacić 5 zł i mieć oryginał (80 zł z ASO) niż to badziewie z filtrona. Tej drugiej marki (4max) nie znam. Był gdzieś wątek na ten temat i były omawiane różne marki i ceny. Poszukaj, a jak wcześniej znajdę to zapodam link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 filtron robi jush z ramką a cena to chyba jakieś 45 zeta nie pamiętam bo wymieniałem jakieś 2 miesiace temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ten filtr jest po to żeby śmiecie nie zapchały parownika klimatyzacji... czy to filtron czy oryginał jeżeli będzie już brudny i przypchany to i tak trzeba wymienić. Osobiście uważam że nie ma sensu przepłacać... 4 max, filtron... ja założyłem NIPPARTS czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 tez uzywam Nipparts i jest OK, mialem tez inne ale nie widze wiekszych roznic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamm Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 wczoraj kupiłem filtrona za 48zł , sztywna ramka - wygląda solidnie. Poprzednio tj ok rok temu kupowałem w japancars i płacilem ok 70zł , ale słabiutka ramka i gąbka wokół - nie wiem po co. Wg mnie filtron powinien być ok, ma cert iso 9001, a czy się zatka ten za 48zł czy ten za 80zł to i tak trzeba go wymienić...skuteczności filtrowania i tak nikt z nas nie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 a gdzie kupiłeś Filtrona bo ja szukałem i nigdzie nie mogłem go zdobyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamm Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kupiłem w Zielonce, w firmie Elektra (www.elektraoil.com.pl), ale dystrybutorów filtrona mozna znaleźć na stronie www.filtron.pl. Na tej stronie jest jeszcze taki fajny bajer jak instrukcja wymiany filtra, wraz ze zdjęciami: http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/instrukcje/1096k.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi