KURCZAK Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mam taki problem musze do okoła miksera uszczelnic szczeliny. Robiłem to silikonem ale to sie do niczego nie nadaje. Moze macie juz jakies doświadczenia jak dobrze mozna uszczelnic okolice miksera :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Uszczelniasz filtr czy mikser? Gdzie on siedzi u Ciebie? U mnie jest w dolocie tuż przed przepustnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Mysle, że KURCZAK-owi chodzi o mikser, ale jaki masz silnik bo w 2.0 mikser jest inny a w 1.6 inny. W każdym razie ja mam 1.6 i wkoło miksera uszczelniałem silikonem. Ale warunek jest taki, że mikser jest przytwierdzony czymś do obudowy filtra powietrza. W przypadku wiekszych szczelin zazwyczaj uszczelnia się za pomocą pistoletów do plastiku. U mnie wygladało to tak, teraz jest trochę inaczej, ale czy o to Ci chodzi? Nie zwracaj uwagi na strzałkę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 mam 1,6 i mam mikser zamontowanty tak jak na rysynku mam niby do okoła miksera uszelnione i przyklejone glue ganem ale to nic nie pomaga i co jakis czas musze dociskac mikser bo mi sie luzuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 sam miksera nie zakładałeś więc jedż do gaziaży niech to zrobią raz a dobże , odwalili fuszere to niech sie martwią ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja miałem tak jak na powyższym foto, ale chciałem sprawdzić jak jeździ na benzynie bez tego zatykacza w dolocie i zdemontowałem na jeden dzionek dziada - ehhh było piknie, jakby nie to auto wogóle. Ale wracając do tematu solidnego przymocowania miksera, trzeba go przymocować najlepiej za pomocą dwóch blaszek tak jak to mam na fotce. To one trzymają mikser , a silikon jest tylko uszczelnieniem. Nawet obyło się bez "glue gun'a". Blaszka to kawałek płaskownika wygięta tak, żeby dociskała mikser do obudowy filtra, ma jeden otwór na wkręta, którym się ją przykręca do obudowy filtra i ma banglać. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.