Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Sprężyny

Gość lodidodi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mar0791

witam,kolejne pytanko odnosnie sprezyn,od kombika pasuja do p10 125KM?widzialem nieraz w opisach w sklepach ze orginalne sa do samochodow o zwieszonej obciazalnosci?i jak sie maja te od nubiry?intensywnie go ekspolatuje.mam na mysli przednie zaweszenie?

Gość bobi_man

no do p10 na tył pasują tez sprezyny od toyoty mr2 aw 11( przednie) i tu jeszcze jedna ciekawostka od bmki e30 :) ( tez przednie) jezeli chcecie wozic gruz i beton na budowe to od e30 na przod beda pasowac. ja przymiezalem od e30 2,0 do p10 2,0d :), skonczylo sie na h&r -40 mm . troche teraz zaluje, wolałbym miec miekkie zawieszenie:(. jeszcze glupi bylem i zanioslem amorki do typka na letniej we wroclawiu. specjalizuje sie w regeneracji amortyzatorow . poprosilem zeby zrobil bardzo twarde, jak chcialem tam mam . kazdemu odradzam takie rzeczy.

Panowie a te sprezyny z nubiry mozna tez zastosowac w sunny 1.6 liftback?? u mnei w primce tyl jest ok ale u ojca w sunnym jest tragedia:/

niestety sunny ma zupełnie inną sirednice sprężyn niż prima ...

ale w suniaku bardzo łatwo podnieść tył wiem bo miałem pare lat sunnego i tak zrobiłem

o tuż w sunnym sprężyny z przodu i z tyłu są identyczne o prócz tego że są 1mm grubsze z przodu i 1cm wyższe :!: można podmienić super sprawa polecam :!:

poszukaj jakiegoś sunnego na części i kup przednie sprężyny i załóż na tył :!:

• 2 tygodnie później...

Ludzie pomóżcie czy jest jakiś zamiennik sprężyn tylnych do PRIMERY Z SILNIKIEM 2.O BENZYNA HATCHBACK bo z tego co znalazłem na tutaj to wszyscy montowali z nubiry ale do dizla albo 1.6 benzyna .Może ktoś zna jakiś złoty środek. Ta Primerka to P10

Gość barbituran

moglby ktos napisac czy te nubiroskie sprezynki pasuja do wp11 kombi 2.0TD? jesli nie one to moze te od e30? nie wiem czy w p10 kombi i p11 kombi sa te same dlatego pytam. tyl mi juz tak siedzi ze podcofniecie na delikatnie pochyly podjazd rowna sie z ryciem hakiem o asfalt. pierwszy wlasciciel urzywal mojej nyski jako traktor do przyczepy kampingowej i tak jej dupcia siadla ze...

• 4 miesiące temu...

Ludzie pomóżcie czy jest jakiś zamiennik sprężyn tylnych do PRIMERY Z SILNIKIEM 2.O BENZYNA HATCHBACK bo z tego co znalazłem na tutaj to wszyscy montowali z nubiry ale do dizla albo 1.6 benzyna .Może ktoś zna jakiś złoty środek. Ta Primerka to P10

Przyłączam się do pytania bo też posiadam P10 2.0 16v B+G i chcę wymienić sprężyny z tyłu a właściwie to muszę :(.

Sprężyny z nubiry kuszą ceną bo 50% tańsze tylko czy będą pasować??

do 2.0 benzyna niestety od nubiry nie podejdą . 2.0 ma wiekszą średnice inny amortyzator inna poduche gorną slowem cała kolumna mc person jest wieksza..

Czyli jednym słowem lipa.

czy są może jakieś zamienniki z innych aut tańsze niż te dydykowane do nissana??

Przyłączam się do pytania bo też posiadam P10 2.0 16v B+G i chcę wymienić sprężyny z tyłu a właściwie to muszę :(.

Sprężyny z nubiry kuszą ceną bo 50% tańsze tylko czy będą pasować??

Katalog MONROE podaje do P11 96-02 2.0 16V sprężyny na tył o symbolu SP2775

Numer OE NISSANA: 550202F016

Mam je na Allegro wystawione TUTAJ

Są też u mnie na sklepie internetowym TUTAJ

Mogę też załatwić oryginalne KAYABA po 138 zł zasztukę.

Jak cos to zapraszam :)

Edytowane przez auto-moto

Gość donn_primerra
Czyli jednym słowem lipa.

czy są może jakieś zamienniki z innych aut tańsze niż te dydykowane do nissana??

powiem ci ze nie wiem czy od czegoś pasują nigdy sie nad tym nie zastanawiałem.. miałem w swoim wymieniać amorki i cos kombinować ale pakować ponad 500zł w auto warte 2tysie .. kupiłem jakieś uzywane całe . moje auto nie ma lekko na codzień słuzy do pracy.. bardzo często ciaga przyczepe 2-osie.. nie zauwazyłem abym kiedys zapakowanym w narzedzia. zachaczał o coś tyłem.. c zęsciej rysuje przednim zderzakiem . jezdze po budowach wiec dlatego..faktycznie tył jest na równi z przodem ale aby jakoś siedział... mozesz sprobować podnieść talezyki na amorach odciąc i przyspawać wyzej ...nie buj sie amorek ci nie wybuchnie jak to niektórzy mowią.

Edytowane przez donn_primerra

• 2 miesiące temu...
Gość Marian1982

Witam

Posiadam Primere P10 1994 1,6 benzyna sedan chcę wymienić tylne sprężyny na sprężyny od DAEWOO NUBIRY KOMBI, ale zobaczyłem że są trzy różne modele kombi i nie wiem od którego rocznika będą pasowały. Czy takie będą pasowały? http://moto.allegro.pl/item896115772_sprezyna_tyl_daewoo_nubira_kombi_oryginal.html

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Hej, poruszam stary temat. Chcialem zapytac czy zuzyte sprezyny (nizsze niz seria) stają sie coraz twardsze w miare zuzycia???

Cholernie sztywna jest moja nysa, i zastanawiam sie czy pora wymienic springi?...

Czy sa jakies sportowe w miare dobre ktore nie beda za sztywne?

• 1 miesiąc temu...
Gość daras46

Witam

Mam pytanie czy te sprezyny od Nubiry beda pasowaly do W10 1991r 2.0 D slx?? Jesli tak to przod i tyl czy tylko tyl? A moze obnizajace beda pasowaly? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdr

• 5 miesięcy temu...