Gość seba3371 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam.Mam mały (chyba)problem chodzi mi o przewód podciśnieniowy wychodzacy z dołu silnika do pompy wspomagania( chodzi o smarowanie tej pompy......zaczyna mi tam wyciekać olej) ........w związku z tym mam pytanie czy ktoś wie gdzie można taki przewód dostać(śląsk) ewentualnie czy można go zregenerować i jakie jest w tym przewodzie ciśnienie(boję się że całkiem pęknie i moja żona nie zauważy czerwonej kontrolki oleju :? )......a wtedy wiecie sami.....w serwisie ten przewód tylko na zamówienie a czas oczekiwania ok 14 dni :evil:. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Na Twoje pytanie niestety nie odpowiem, bo nie wiem gdzie i za ile dorobić taki przewód, ale pocieszę cię, że nie jesteś sam z takim problemem. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=145348#145348 Oprócz smarowania pompy, olej ten przewodami metalowo-gumowymi jest doprowadzany do turbiny. W razie dużego wycieku sprawa może być poważna, a kontrolka ciśnienia oleju chyba tego nie pokaże. Ale przypuszczam, że masz to co wszyscy - poprostu trochę mokre przewody na łączeniu guma-metal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 wielkie dzięki Jurgenik :grin: Pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.