Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] piski - wspomaganie

Gość luulcak

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Proszę o pomoc, Nissan Sunny N14 1992 rok pojemnośc 1,4, problem jest ze wspomaganiem, tzn. zdaza sie przy manewrowaniu na parkingu przy skrecie kierownicy słychać piski...czy wiecie co to może być...tzn czy pompa wspomagania czy może wystarczy wymienic pasek?....mam autko od miesiąca i niewiele jeszcze wiem....

dzięki za wszelką pomoc

pozdrawiam

łukasz

Sprubuj go lekko naciagnac mocniej, a najlepiej to wymienic na nowy i powinno byc wsio okey.

POZDRAWIAM.....

Mam ten sab objaw co Klubowicz Dżodżo

ile moze kosztowac taki pasek i gdzie najlepiej go zakupic ?

Mam ten sab objaw co Klubowicz Dżodżo

ile moze kosztowac taki pasek i gdzie najlepiej go zakupic ?

Lepiej kupić nowe. Ja z wymianą wszystkich zapłaciłem coś okolo 100 zl. A to tylko dlatego ze w N14 jest dość upierdliwa taka wymiana i mechanik musiał trochę poodkręciać rożnych rzeczy zanim je zdjął i założył nowe.

• 4 lata później...

Witam mam inny problem ze wspomaganiem , wiec do rzeczy ! :) Kapie mi ze wspomagania , mechanik twierdzi ze trzeba wymienic jakies podkladki , ktos orientuje sie co to za podkładki i gdzie mozna dostac ? Przypominam ze mam n14 ;-)

z gory dzieki

Witam mam inny problem ze wspomaganiem , wiec do rzeczy ! :) Kapie mi ze wspomagania , mechanik twierdzi ze trzeba wymienic jakies podkladki , ktos orientuje sie co to za podkładki i gdzie mozna dostac ? Przypominam ze mam n14 ;-)

z gory dzieki

Zapewne chodzi mu o siemmeringi na maglownicy. Są dostępne w sklepach motoryzacyjnych (chyba, że jest jakiś niewymiarowy). Poszukaj na necie zestawu naprawczego do sunnego. A teraz z innej beczki, skąd cieknie?? Jeśli przy połączeniu maglownicy z krzyżakiem to do wymiany górne siemmeringi, jeśli przy drążkach kierowniczych, to zewnętrzne. Robiłem kiedyś regenerację magla we fordzie fiesta. Mechanik 4 razy wymieniał górne siemmeringi. Po każdej wymianie maglownica wytrzymywała max 6 misięcy. W końcu sie wk....... i sam się do tego zabrałem. Okazało się, że oprócz tych górnych są jeszcze wewnętrzne uszczelki które też dostały po d*pie, do tego listwa wewnątrz maglownicy miała wżery. Skończyło się na wymianie wszystkich siemmeringów (prawie 200zł) i spawaniu i toczeniu listwy. Reasumując, gdyby mi dziś zaczęło cieknąć wspoganie w życiu nie robiłbym już sam regeneracji. Jeśli ten mechanik podejdzie rzeczowo do sprawy i będzie wymieniał wszystkie siemmeringi to warto skorzystać. Pytanie tylko w jakim stanie jest listwa i korpus maglownicy. Jeśli tego nie zrobi to nie zdziw się jak za jakiś czas znowu zacznie lecieć.

Cieknie przy krzyzaku , szukam w necie jakiegos zestawu simmeringow ale czarno to widze :angry:

Popytaj w sklepach motoryzacyjnych oni mają swoje dojścia. Ja jednak zastanowiłbym się nad używką z jakiegoś szrotu lub allegro. Koszt takich uszczelek(komplet) może kosztować koło 200 zł do tego dochodzi jeszcze ewentualna regeneracja listwy. może to przedrożyć sprawę. Do tego dochodzi Twój czas. Gdyby to robił mechanik oby nie wymieniał tylko zewnętrznych siemmeringów bo wielce prawdopodobne że za parę miechów znowu zacznie cieknąć. Wybór należy do Ciebie, ale ja bym podzwonił po sprzedawcach z allegro szukając używki i zapytał o gwarancję. Ewentualnie poszukaj firm w okolicy które profesjonalnie zajmują się regeneracją. Koszt od 500 do 1000zł z robocizną. Czasami montują już zregenerowaną a cenę pomniejszają jeśli w rozliczeniu zostawisz swoją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...