Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nieruwna praca silnika na wolnych obrotach

Gość fajka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czemu toteż pisze vale na wolnych obrotach strasznie nie równo chodzi mi silnik aż żuca całą maszyną więc pliz napiszcie na chłopski rozum co to może być jak to skorygować z góry dzięki

Może masz za niskie obroty? Idzie to skorygować poprzez śrubkę wolnych obrotów. Znajduję się ona za filtrem powietrza. Jest ona na krzyżak. Patrz jak idzie linka z gazu. Jest później ona zaczepiona o taką dzwigienke. I na tej dzwigience jest śrubka. Nią spróbuj pokręcić i wyregulować wolne obroty.

nie wolne mam spoko tylko one same wzrastają iopadają a czasem nawet gaśnie

jak jest zimny

Ej gościu bo sie wziąlem za te zawory ale nie wiem po czym poznać że ten tłok na 1 cylindrze osiągnął max hilfe

Ja to robie w ten sposób: do cylindra wkladam śrubokręt. Patrze jak idzie w góre, jak zaczyna mi opadać to odrobinke się wracam, do momentu jak jest max w górze. Najlepiej aby śrubokręt ktoś Ci przytrzymywał aby Ci go nie przytrzasło.

ja nie moge tam znależć żadnej dziury kaj ona jest jestem chyba jakimś debile bo niue ma tam dziury silnik juz mi ostygł poracha

[ Dodano: Czw 13 Kwi, 2006 18:03 ]

kaj ten cylinder jak tam wszystko jest zabudowane io nic nie widać

Pierwszy jest od strony rozrządu. Jak patrzysz z przodu auta to z lewej strony. Tak jak Ci idzie pasek z alternatora. To jest pierwszy cylinder. A co do przykrecania, to nie robić tego na chama :P z wyczuciem. Wiadomo, tak aby się to nie poluzowało podczas pracy silnika.

• 1 miesiąc temu...
Gość johny_fellow
Witam.a moje jak regolować?mam podobno hydrauliczne a micre mam k11 2001

Hydrauliczne są zawory, temet jest z tego co widziałem raczej o cylindrach.

Jeżeli chodzi o regulację zaworów to ich nie regulujesz bo one same się regulują.

Gość ratownik1976

Czyli skad ich klekotanie:(:(:(:(

[ Dodano: Sob 27 Maj, 2006 22:09 ]

Dodam że wlanu jest M1 5w40.Ma 65tys ale nie wiem czy to prawda bo kupione z komisu i nic o niej nie wiadomo

[ Dodano: Sob 27 Maj, 2006 22:11 ]

Sorki pomyliłem forum.... :shock:

Gość johny_fellow
Czyli skad ich klekotanie:((

No to najczęściej jest spowodowane gęstym olejem, który troszkę gorzej dopływa do popychaczy.

I co bardzo ważne, do momentu, w którym silnik nie będzie rozgrzany one maja prawo klepać. Olej jak jest ciepły robi się rzadki i łatwiej dopływa do popychaczy.

Na zimnym, czy świerzo odpalonym silniku mają prawo klepać zawory.

Gość ratownik1976

No to mam problem.bo skoro olej jest rzadki bo to 5w40 to nie powinny klekotac.....?wiec jaki olej bys zaproponował?

[ Dodano: Sob 27 Maj, 2006 22:25 ]

A klekocza i na zimnym i na rozgrzanym.to mi sie wogóle nie podoba.

Gość johny_fellow
No to mam problem.bo skoro olej jest rzadki bo to 5w40 to nie powinny klekotac.....?wiec jaki olej bys zaproponował?

Trudny temat. Ja ma 10W40 i jest git. Wcześniej myślałem, ze u mnie klepią zawory a okazało się, że to był rozrząd.

• 1 miesiąc temu...