Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Brak hamulca ręcznego

Gość maglev

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Otóż od jakiegoś czasu nie mam hamulca ręcznego, a wkrótce czeka mnie przegląd techniczny, w związku z czym mam pytanie. Jakie szczęki hamulcowe zakupić? Czy mam na coś zwrócić uwagę? Czy są jakieś polecane przez Was szczęki? Na www.moto.sklep.pl znalazłem:

NISSAN PRIMERA P10 1.6,2.0D 90-

SZCZĘKI HAMULCOWE

kod: C01041

105.00 zł w promocji 94.50 zł

I teraz się pytam czy to jest komplet na jedno koło czy na 2 ???? :shock:

Czy może zassać jakieś inne firmowe???? :)

A próbowałeś regulować na lince koło dźwigni ??

Tak próbowałem jarkk, jest już podciągnięta na maxa, a mimo to jak podniosę automobil, mogę obracać kółko rękoma :zly:

A ściągałeś beben i patrzyłeś do wewnątrz, w jakim stanie są szczęki?

Wg mnie jest to cena za komplet, ale przed założeniem dobrze sprawdzić czy bęben nie jest owalny lub czy nie mam takiego rantu od szczęk, najlepiej u tokarza.

A ściągałeś beben i patrzyłeś do wewnątrz, w jakim stanie są szczęki?

Wg mnie jest to cena za komplet, ale przed założeniem dobrze sprawdzić czy bęben nie jest owalny lub czy nie mam takiego rantu od szczęk, najlepiej u tokarza.

Bęben raczej nie jest owaly bo nie czuję że mi się obraca z nierównomerną siłą, być może to cylinderek jest już nieszczelny, może w sobotę rozkręcę, niemniej jednak i tak chciałbym wymienić szczęki na nowe :) , kurcze tylko wszystko jest tak pordzewiałe że nie wiem jak się za to zabrać :P

Obawiam się, że bez ściągacza to się nie obejdzie. Chyba, że masz takie otwory na bębnie , gdzie wkręca się śruby, żeby "odepchnąć" go od piasty. Ja ostanio próbowałem ściągnąć bęben u siebie i nie dałem mu rady. Tak się sk***iel do piasty przyczepił. :twisted:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...