Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Aluski, halogeny i spryskiwacz

Gość Zetek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich klubowiczów. Pożegnałem sie ostanio z moim Sunny i przeszłem na Almerke N15. I tutaj mam pytania odnośnie tego autka.

1.

Podobno w tym samochodzie jeżeli chodzi o spryskiwacz to jego poziom sprawdza sie po przez wyciągnięcie miarki, która znajduje się przy "korku" wlewu płynu. Jeżeli takiej miarki nie ma to podobno i niskim jego stanie ma sygnalizować kontrolka na desce rozdzielczej. Pytanie w którym miejscu (w liczniku, koło jakich kontrolek) znajduje sie ona????

2.

Moje autko nie posiada halogenów. Czy po mimo to wiązka do nich jest wyprowadzona do włącznika i lamp ?????

3.

Chodzi o alufelgi. Czy ktoś zna rozmiar śrub, czopa?????? Czy muszę być do nich inne nakrętki????? I może ktoś wie o takich alufelgach do takiego autka. Mogą być nawet te orginalne jakie wychodziły w almerze 185/65 14.

4.

Autko jest sprowadzone z niemiec więc trochę rzeczy nie ma np. gaśnicy, trójkąta. Chodzi mi o to gdzie powinna być zamontowana gaśnica i trójąt bo jakoś nie znalazłem tych miejsc.

pozdrawiam

co do 4, nie ma takich miejsc :) u mnie trojkat lezy w tej wnece co jak otworzysz bagaznik jest przy samym oparciu siedzenia, apteczka tam gdzie zapas a gasnica jest przyczepiona do tego paska z klipsem w bagazniku,

co do nakretek na alu to musza byc stozkowe chyba... a nie plaskie :)

alufelgi tak samo jak do sunnego dobierasz :) ten sam otwor centralny i rozstaw srub

halogeny nei wiem :) u mnie tez nie ma a jakies wolne kable tam sa (bodajze filetowojakiestam :D ) i to chyba wlasnie od halogenow... nie wiem jak z wlacznikiem...

Miarka w korku to kawałek rurki palstikowej o średnicy ok 4-5 mm podczas zdejmowania korka zatykasz otwór w korku palcem i płyn zostaje w rurce i pokazuje poziom myśle żę założenie kawałka na korek nie sprawi ci problemu i będziesz miał wskaźnik

Miarka w korku to kawałek rurki palstikowej o średnicy ok 4-5 mm podczas zdejmowania korka zatykasz otwór w korku palcem i płyn zostaje w rurce i pokazuje poziom myśle żę założenie kawałka na korek nie sprawi ci problemu i będziesz miał wskaźnik

Dzięki wiem ja kt owygląda bo miałem w Sunny. Tylko podobno jeżeli nie ma tej miarki to jest właśnie kontrolka. Tak gdzieś wyczytałem w jakimś poście tutaj na forum.

Widzialem furke i pogratulowac bo naprawde ladnie wyglada. Zwlaszcza ze to taka sama jak moja :mrgreen:

ad.1 pierwsze slysze o elektronicznym czujniku i az z ciekawosci po pracy srawdze jak jest u mnie bo juz kilka razy zabraklo mi plynu a zadna kontrolka sie nie zaswiecila :cry:

ad.2 wiazke masz na 99% tylko ze z halogenami (oryginalnymi) jest ciezko bo nigdzie ich nie ma... (mamy takie same zderzaki)

ad.3 4x100

ad.4 gasnice mam pod nogami pasazera z przodu. trojkat i apteczka przymocowane do boczkow bagaznika tymi paskami z klipsami...

2.

U mnie były tylko kostki w miejscach na halogeny i od nich szły kabelki. ale kończyły sie mniejwiecej przy klaksonie.

4.Trójką gdzies leży w bagaźniku (moze koło koła, lae niepamietam dokąłdnie), Gasnice mam pod fotelem kierwocy.