Gość Zetek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam wszystkich klubowiczów. Pożegnałem sie ostanio z moim Sunny i przeszłem na Almerke N15. I tutaj mam pytania odnośnie tego autka. 1. Podobno w tym samochodzie jeżeli chodzi o spryskiwacz to jego poziom sprawdza sie po przez wyciągnięcie miarki, która znajduje się przy "korku" wlewu płynu. Jeżeli takiej miarki nie ma to podobno i niskim jego stanie ma sygnalizować kontrolka na desce rozdzielczej. Pytanie w którym miejscu (w liczniku, koło jakich kontrolek) znajduje sie ona???? 2. Moje autko nie posiada halogenów. Czy po mimo to wiązka do nich jest wyprowadzona do włącznika i lamp ????? 3. Chodzi o alufelgi. Czy ktoś zna rozmiar śrub, czopa?????? Czy muszę być do nich inne nakrętki????? I może ktoś wie o takich alufelgach do takiego autka. Mogą być nawet te orginalne jakie wychodziły w almerze 185/65 14. 4. Autko jest sprowadzone z niemiec więc trochę rzeczy nie ma np. gaśnicy, trójkąta. Chodzi mi o to gdzie powinna być zamontowana gaśnica i trójąt bo jakoś nie znalazłem tych miejsc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 co do 4, nie ma takich miejsc u mnie trojkat lezy w tej wnece co jak otworzysz bagaznik jest przy samym oparciu siedzenia, apteczka tam gdzie zapas a gasnica jest przyczepiona do tego paska z klipsem w bagazniku, co do nakretek na alu to musza byc stozkowe chyba... a nie plaskie alufelgi tak samo jak do sunnego dobierasz ten sam otwor centralny i rozstaw srub halogeny nei wiem u mnie tez nie ma a jakies wolne kable tam sa (bodajze filetowojakiestam ) i to chyba wlasnie od halogenow... nie wiem jak z wlacznikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zetek, kontrolka jest po prawej stronie kontrolek siwci na zolto na 2 nie wiem 3 4x100 srednica otworu 59.1 4 nie ma takiego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Dzięki Jumper podlec do mnie bo chce zerknąc na twoje hallogeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Miarka w korku to kawałek rurki palstikowej o średnicy ok 4-5 mm podczas zdejmowania korka zatykasz otwór w korku palcem i płyn zostaje w rurce i pokazuje poziom myśle żę założenie kawałka na korek nie sprawi ci problemu i będziesz miał wskaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Miarka w korku to kawałek rurki palstikowej o średnicy ok 4-5 mm podczas zdejmowania korka zatykasz otwór w korku palcem i płyn zostaje w rurce i pokazuje poziom myśle żę założenie kawałka na korek nie sprawi ci problemu i będziesz miał wskaźnik Dzięki wiem ja kt owygląda bo miałem w Sunny. Tylko podobno jeżeli nie ma tej miarki to jest właśnie kontrolka. Tak gdzieś wyczytałem w jakimś poście tutaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Widzialem furke i pogratulowac bo naprawde ladnie wyglada. Zwlaszcza ze to taka sama jak moja :mrgreen: ad.1 pierwsze slysze o elektronicznym czujniku i az z ciekawosci po pracy srawdze jak jest u mnie bo juz kilka razy zabraklo mi plynu a zadna kontrolka sie nie zaswiecila :cry: ad.2 wiazke masz na 99% tylko ze z halogenami (oryginalnymi) jest ciezko bo nigdzie ich nie ma... (mamy takie same zderzaki) ad.3 4x100 ad.4 gasnice mam pod nogami pasazera z przodu. trojkat i apteczka przymocowane do boczkow bagaznika tymi paskami z klipsami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 2. U mnie były tylko kostki w miejscach na halogeny i od nich szły kabelki. ale kończyły sie mniejwiecej przy klaksonie. 4.Trójką gdzies leży w bagaźniku (moze koło koła, lae niepamietam dokąłdnie), Gasnice mam pod fotelem kierwocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GoPlaN Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 4. U mnie od nowosci trojkat jest przyczepiony paskiem w bagazniku a pod fotelem pasazera mam gasnice (sedan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 O ciekawe bo właśnie nie mam mocowania pod fotelem kierowcy musze zajrzeć pod pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 u mnie tez nie ma mocowania pod siedzeniem gasnica jest w bagazniku. Zetek, przyjade do Ciebie to Ci pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi