dylson Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Jak w temacie. Podczas krecenia rozrusznikiem nie ma iskry. Z kolega odkrecilismy swiece podlaczylismy do pezwodu wn i podczas krecenia iskry nie stwierdszono :sad: Co moze byc przyczyna? Jak mozna sprawdzic poszczegolne elementy zeby wiedzic czego szukac? Czy winna moze byc stacyjka? Pomozcie bo juz mi rece opadaja :sad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zdejmij kopułke oceń ją sprawdź palec może tam nie ma iskry :? Jak nie tam to cewka zapłonowa poszła :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam. Wesołego Alleluja ( tak na dzieńdobry). Pomijam oczywistą sprawę , że świecę trzeba podłączyć do kabla WN i dotknąć jej obudową masy ale możesz sprawdzić czy masz iskrę PRZED rozdzielaczem zapłonu podłączając ją do kabla wychodzącego z cewki do rozdzielacza ( powinna być 4x częściej niż na normalnym kablu świecy). Podłączając ją w ten sposób sprawdzisz czy iskra "wychodzi" z cewki i będziesz wiedział co sądzić o kopułce/ palcu rodzielacza. Zawsze tak szukam jak mi iskra zginie( na szczęście niezbyt często)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 trzeba podłączyć do kabla WN i dotknąć jej obudową masy Dokadnie tak robilem :wink: Wczoraj jeszcze z kolega troche robilismy przy nysce i doszlismy do zdania ze to wina stacyjki. Bo uwaga auto zapalilo z pychu. Ale tu jeszcze wieksza niespodzianka bo zapaleniu razem z silnikiem chodzil rozrusznik :shock: I teraz ie wiem czy to stacyjka czy rozruszniuk. A moze to i to? Tak czy siak w rozruszniku mam bendiks do wyniany to i tak musze go wyjac. A przy okazji wszystko sie sprawdzi. wyjac stacyjke to juz chyba nie jest problem. Zobazymy po swietach bedziemy dzialac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Dylson zapraszam do mojego opisu: >>>Naprawa kostki stacyjki<<< Jak tak zlozysz kostke stacyjki to napewno bedzie ona dobrze dzialac. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dżodżo , już dawno prosiłem o zrobienie porządku w Twoim opisie. Niestety ktoś to olał. Nie wiem czy Dylson coś zrozumie z tego opisu , ja bynajmniej nie potrafię poukładać tych zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Heh to sie okaze jak sie za to wezme Mysle ze jakos pojdzie zobaczymy. Ale i tak najpierw bede bendix wymienial a potem sie biore za stacyjke. [ Dodano: Sob 22 Kwi, 2006 23:53 ] Zrobilem rozrusznik. Byl delikatnie mowiac w nienajlepszym stanie. Wysypalo sie z niego pare czesci kupilem bendix wymienilem chcialem odpalic....i nic. Wiec rozkrecilem stacyjke. I trzeba bedzie nowy wklad kupic. Wyjolem go i czyc z niego taki specyficzny zapach spalonej czesci. A teraz odpalam na krotko :wink: Podal bym kolejnosc kabli jak sie maja laczyc ale nie wiem czy powinienem :roll: Dziekuje wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Dżodżo , już dawno prosiłem o zrobienie porządku w Twoim opisie. Niestety ktoś to olał. Nie wiem czy Dylson coś zrozumie z tego opisu , ja bynajmniej nie potrafię poukładać tych zdjęć. To nie moja sprawka. Ja do szefostwa przeslalem wszystko poukladane, a jak zostało umieszczone to juz nie ja sie tym zajmuje. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wiem , że to nie Twoja wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.