Gość Rammy Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Cześć! Moja Micra miesiąc temu przeszła wymianę uszczelki głowicy. Już prawie zapomniałem o problemach z temperaturą, a tu przed świętami wskaźnik temperatury zaczął wariować. Normalnie utrzymuje się trochę poniżej połowy skali. A tu nagle wskazówka podniosła się do góry by po chwili opaść do normalnego poziomu. Trwało to kilka sekund. Nasza rekakcja była dosyć nerwowa, bo już dwukrotnie mieliśmy "przyjmność" płacić za wymianę uszczelki głowicy. Poziom płynu w chłodnicy w normie. Rodzinny naprawiacz sprawdził na pierwszy ogień termostat. Wyglądało, że jest ok. Wracając po świętach do domu siedziałem za kierowcą i obserwowałem wskaźnik. Sytuacja się powtórzyła, wskazówka znowu poszła do góry... tyle, że przy okazji to samo zrobiła wskazówka od poziomu paliwa (było pół baku). Dziś jadąc do pracy stało się to samo. Czy to przez nierówności na drodze? Ale jeździmy tą trasą (do pracy) ponad rok więc zauważyłbym, że mi wskaźniki pływają. Rodzinny naprawiacz sugeruje, że może to coś z elektroniką. Proszę o jakieś sugestie. Gdzie szukać rozwiązania? Właściwie to byłem bliski zaklejenia plastrem wskażnika temperatury, bo jak tak dalej będzie to nerwicą skończymy :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ja u Siebie zauwazylem tylko takie plywanie od wskazówki poziomu paliwa, dość ciekawy efekt nagle leci do połowy i zaraz spada od temperatury to nie wiem, albo nic jej nie jest albo sie nie przygladalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 najprawdopodobiej masz gdzieś zaśniedziałe połączenie masowe licznika :] wskaznik poziomu paliwa i temp ma tą samą mase i biorą ją z instalacji która jest podłączona albo do nadwozia albo bezpośrednio do silnika :] radze posprawdzać wszystkie wsówki przy liczniku oraz te przykręcone do nadwozia i silnika :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ja miałam takie akcje z wskaźnikiem temperatury, ze 3 razy wyskoczył do góry całkiem poza obręb czerwonego pola i wrócił na miejsce. Nie wiem czy minęło, bo na razie nie jeżdżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rammy Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (...) radze posprawdzać wszystkie wsówki przy liczniku oraz te przykręcone do nadwozia i silnika :] To może być to, dzięki za radę. Zbliża się łikend więc zajmę się tym. [ Dodano: 21 Kwi 2006, 08:54 ] Ja miałam takie akcje z wskaźnikiem temperatury (...) Podniosłaś mnie na duchu, nie jestem sam w "biedzie" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 czasami za takie akcje odpowiedzialny jest walniety regulator napiecia w liczniku, ktory jest wykorzystywany wlasnie przez wskazniki poziomu paliwa i temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rammy Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 regulator napiecia w liczniku Dzięki za wskazówkę! Jak wygląda ten regulator? To układ elektroniczny? Rammy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 8) 8) 8) akurat licznik pod reka mialem 8) udate... pod widocznym radiatorem jest uklad, jednak jest on zatopiony razem z jakimis pierdolami w jakims czyms :wink: generalnie na twoim miejscu bym sie na allegro np rozejzal za nowymi zegarami... nie sa drogie... po jakies 30zl chodza: http://www.allegro.pl/item98430486_nissan_micra.html i albo sobie bys poprostu cale zegary wzial wrzucil nowe, albo jak ci zalezy bardzo zeby przebieg zachowac swoj :wink: to ten uklad przelozyc sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rammy Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (...) akurat licznik pod reka mialem (...) Jesteś wspaniały, wielkie dzięki za łopatologie! Choć na razie wskaźniki się uspokoiły, ale dla pewności jeszcze sprawdzę ten układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.