Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kto obniżał N15 ?

Gość wwl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprężynki mam -30mm Weitec ale serie amortyzatory.

Problem w tym ze po wymianie na Weitec przod wybiera juz lepiej dziury niz kiedys, ale jak jada 2-4 osoby to komfort sie pogarsza.

Mam wrazenie ze amorki trzeba by do kompletu wymienic tylko teraz jakie ?

Zdecydowanie chcialbym przeczytac opinie ludzi ktorzy obnizali N15 ewentualnie rocznikowo zgadzajace sie Nissanki.

Gdybaniom z gory dziekuje.

Sławek

Gość msmarcinek

Ja mam obniżoną almerke o ok 36mm . Ale taką już kupiłem i nie mam porównania do orginału. Wydawało mi się ,że 36 mm to bardzo mało jednak bardzo muszę uważać na nasze drogi i krawężniki. BARDZO UWAŻAĆ !!! Jeżdżę dużo po mieście i to obnizenie troszkę mnie wkurza . Ciężko zaparkować tam gdzie wcześniej parkowałem bez problemu . Praktycznie to co parę dni gdzieś lekko "rysuję dołem". A jadąc w 5 osób to już na naszych drogach porażka !!! Gdybym miał wybór to jednak bym nie obniżał. Ale na trasie OK nawet w 5 osób . Tylko ja mało jeżdzę na trasie. Pozdrawiam.

Z obcieraniem to sie przyzwyczailem ale moja strasznie ale to strasznie jest twarda.

Wiadomo polskie drogi mimo to mysle ze nie mam super obnizenia i komfort jakis powinien byc. Nawet przy 16tkach.

Nie znasz marki swoich amortyzatorow ?

Gość msmarcinek

Niestety nie znam nazwy ale montowane były przez poprzedniego właściciela w Szwajcarii.

Jak kupowałem Almerkę to mechanik powiedział mi ,że są twarde ale w bardzo dobrym stanie. Jak znajdę chwilę to poszukam nazwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...