Gość Maciek62 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Moje auto (przebieg 5 tys. km) po wymiane oleju w ASO dotknęła (tego samego dnia) dziwna przypadłość. Z silnika (b. dobrze słychać w kabinie) wydobywa się dźwięk przypominający odgłos świerszcza. Dźwięk ten słychać tylko gdy silnik jest rozgrzany tj. po ok. 10-15 min jazdy (najlepiej na wolnych obrotach). Może jakieś sugestie odnośnie powyżej opisanego problemu zanim udam się do ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissuser Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 wiesz co Ci w ASO powiedza: "hmm, ja nic nie slysze...wie Pan to diesel, inaczej slychac niz w benzynie..." - mi tak kiedys powiedzieli w serwisie (ale mialem inny problem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 brzmi jak jakies lozysko... albo pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek62 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 W czwartek jadę do ASO. W następnym wejściu opiszę diagnozę i sposób naprawy opisanej usterki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Może łożysko dociskowe w sprzęgle? Mi kiedyś w innym aucie tak piszczało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkiRen Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Mam ten sam problem tylko w primerce. Byłem już dwa razy u mechanika i ... świerszcz dalej żyje. Jadę jeszcze raz w przyszłym tygodniu, obejrzeć rozrząd, może któraś rolka dokonała żywota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jesli dzwięk bardziej przypomina świst niz rzęrzenie - To nie rozrząd raczej - to pompa wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.