Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Czy sportowe sprężyny od 1.5/1.8 będą pasowały do 2,2D

Gość czex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Gość cerberus

Przepraszam, ze odswiezam temat sprzed dwoch lat, ale teraz problem dotyczy mnie i sam sie zastanawiam. Poszukuje sprezyn do swojej almery i nie wiedzialem ze to taki straszny problem. Nigdzie w warszawie nie moge ich dostac do modelu 2.2Di z 2000r

Czy w takim razie pasuja sprezyny z innym silnikiem? Jesli tak to z ktorym?

Pozdrawiam

w intercarsie sprawdzałeś? ostatnio mieli ale tylko LESJÖFORS komplet obniżających 40-50 mm za ok 550 zł. Cena niemała ale firma, moim zdaniem jedna z lepszych.

Miałem tej f-my standardowe w Astrze II, fakt, że droższe od polskich D&D o ponad 100 % ale klasa sama dla siebie.

Polske D&D, mimo że do danego modelu, do Astry nie pasowały, obijały się, trzeszczały i musiałem reklamować. Poza tym do almy chyba nie robią o ile się nie myle.

Zobacz jeszcze w BHMD, nie przejmuj się że na stronie może ich nie być, rzadko mają na bieżąco zaktualizowany stan, warto zadzwonić.

zapytaj jeszcze tego gościa http://www.allegro.pl/sklep/1430491_hurtow...jna_beraf_cars_

ma różne sprężyny z opisem honda, nissan, toyota etc.

Lesjofors sredniaki. A propo tych roznic miedzy benzyna a dieslem co z tego ze numer katalogowy zaminnika inny beda pasowaly roznia sie tylko twardoscia

Gość cerberus

W BHMD nie maja, jedynie do diesela po 2003 roku :( a do tego Pana z allegro po rozmowie telefonicznej wysłałem maila z danymi samochodu.

Czy testował ktoś sprężyny od benzyniaka w dieselu? Czy moge je kupić bez obaw że coś nie będzie "grało"? I nastepne pytanie... które? :D od ktorego silnika?

W BHMD nie maja, jedynie do diesela po 2003 roku :( a do tego Pana z allegro po rozmowie telefonicznej wysłałem maila z danymi samochodu.

Czy testował ktoś sprężyny od benzyniaka w dieselu? Czy moge je kupić bez obaw że coś nie będzie "grało"? I nastepne pytanie... które? :D od ktorego silnika?

kupuj jak leci, najwyżej oddasz do kowala na utwardzenie :diabel2:

a tak na poważnie, chyba do benzyniaków nie ma ograniczeń co do pojemności silnika, ale mogę się mylić

Po co kombinowac napisz dokladne dane pojazdu tzn model rocznik silnik rodzaj nadwozia a odesle numery katalogowe

odpowiednikow paru producentow

Popytałem trochę sprzedawców na allegro i oto jedna z odpowiedzi

"Sprężyny Weitec -30mm

504zł benzyna

528zł diesel

tylko komplety.

Uwaga

W związku z awarią serwera, proszę o kierowanie korespondencji na e-mail :

darstuning@wp.pl

Przepraszamy za niedogodności.

Pozdrawiamy

Dars Tuning