Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zgrzyty , klekotanie ?? Sunny N14

Gość alex68

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :grin:

Na poczatku zaczne że użyłem wyszukiwarki ale nie znalazłem podobnych objawów (moze podobne , ale nie te same) wiec proszę nie krzyczeć 2gunsfiringv12pf.gif jestem tutaj nowy :D

A wiec :

Zgrzyty dochodzą gdzies z tyłu, wydaje mi sie że w tylnym prawym kole, kiedy auto jest obciążone pasażerami na tylnym siedzeniu to jadąc po ostym łuku w lewo słychac własnie takie dziwne zgrzytanie.. gdy jade po łuku w prawo nie słychac tego. Na pusto bez pasażerów bardzo słabo to słychać

Drugi objaw:

Jadąć po prostej z przy małej prędkości (około 40-50 km/g) czuc takie lekkie "szarpanie , przeskakiwanie ? , objaw podobny jakby była krzywa opona lub felga i lekkie bicie było, ale sprawdzałem opony i jest ok , jak dodam gazu to te objawy ustępuja.

Myśle że w miare dobrze opisałem co boli mojego Sunny :roll:

Z góry dziekuje za jakies rady :one:

łozysko ? daj na lewarek i zakrec kolem i zobacz czy ni slychac lozyska

Wątpie aby to było łożysko , ale sprawdze :!:

Może jakieś jeszcze sugestie ? To mój pierwszy Nissan i jestem jeszcze troche zielony :oops:

ja kiedyś przywiozłem saniacza co miał podobne obiawy z tym że dodatkowo szumiało....

więc wymieniliśmy łożysko ale z przodu..... szumiało mniej ale dalej dziwnie to chodziło

zdjelismy z tyłu koła wszystko było ok ale...okazało sie że opony są jakby...skwadracone..prawdopodobie stary właściciel długo nie mógł sie zabrać za wymiane amorów i zanim wymienił opony sie zjechały nie tak jak powinny

ja kiedyś przywiozłem saniacza co miał podobne obiawy z tym że dodatkowo szumiało....

więc wymieniliśmy łożysko ale z przodu..... szumiało mniej ale dalej dziwnie to chodziło

zdjelismy z tyłu koła wszystko było ok ale...okazało sie że opony są jakby...skwadracone..prawdopodobie stary właściciel długo nie mógł sie zabrać za wymiane amorów i zanim wymienił opony sie zjechały nie tak jak powinny

No, no , to cos takiego co u mnie lekko szumi ale ciężko to zlokalizować :D

Oponki nie są pierwszej świerzości i myślałem że to taki typ bieżnika że tak szumi , wiec w weekend bede miał troche pracy przy sprawdzaniu :?

Dziękuje wszystkim za tak szybką pomoc =D> i jak komuś coś wpadnie jeszcze do głowy to proszę pisać (z checia posłucham opini innych )

Kolejka dla całego forum cheers.gif Oczywiście bezalkoholowe :mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...