Gość alex68 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam :grin: Na poczatku zaczne że użyłem wyszukiwarki ale nie znalazłem podobnych objawów (moze podobne , ale nie te same) wiec proszę nie krzyczeć jestem tutaj nowy A wiec : Zgrzyty dochodzą gdzies z tyłu, wydaje mi sie że w tylnym prawym kole, kiedy auto jest obciążone pasażerami na tylnym siedzeniu to jadąc po ostym łuku w lewo słychac własnie takie dziwne zgrzytanie.. gdy jade po łuku w prawo nie słychac tego. Na pusto bez pasażerów bardzo słabo to słychać Drugi objaw: Jadąć po prostej z przy małej prędkości (około 40-50 km/g) czuc takie lekkie "szarpanie , przeskakiwanie ? , objaw podobny jakby była krzywa opona lub felga i lekkie bicie było, ale sprawdzałem opony i jest ok , jak dodam gazu to te objawy ustępuja. Myśle że w miare dobrze opisałem co boli mojego Sunny :roll: Z góry dziekuje za jakies rady :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 łozysko ? daj na lewarek i zakrec kolem i zobacz czy ni slychac lozyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alex68 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 łozysko ? daj na lewarek i zakrec kolem i zobacz czy ni slychac lozyska Wątpie aby to było łożysko , ale sprawdze :!: Może jakieś jeszcze sugestie ? To mój pierwszy Nissan i jestem jeszcze troche zielony :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jescze mi przyszlo do glowy kompletnie nie sprawny amortyzator. moze poprostu sama sprezyna pracuje a amortyzator kaput ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ja kiedyś przywiozłem saniacza co miał podobne obiawy z tym że dodatkowo szumiało.... więc wymieniliśmy łożysko ale z przodu..... szumiało mniej ale dalej dziwnie to chodziło zdjelismy z tyłu koła wszystko było ok ale...okazało sie że opony są jakby...skwadracone..prawdopodobie stary właściciel długo nie mógł sie zabrać za wymiane amorów i zanim wymienił opony sie zjechały nie tak jak powinny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alex68 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ja kiedyś przywiozłem saniacza co miał podobne obiawy z tym że dodatkowo szumiało....więc wymieniliśmy łożysko ale z przodu..... szumiało mniej ale dalej dziwnie to chodziło zdjelismy z tyłu koła wszystko było ok ale...okazało sie że opony są jakby...skwadracone..prawdopodobie stary właściciel długo nie mógł sie zabrać za wymiane amorów i zanim wymienił opony sie zjechały nie tak jak powinny No, no , to cos takiego co u mnie lekko szumi ale ciężko to zlokalizować Oponki nie są pierwszej świerzości i myślałem że to taki typ bieżnika że tak szumi , wiec w weekend bede miał troche pracy przy sprawdzaniu :? Dziękuje wszystkim za tak szybką pomoc =D> i jak komuś coś wpadnie jeszcze do głowy to proszę pisać (z checia posłucham opini innych ) Kolejka dla całego forum Oczywiście bezalkoholowe :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.