Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

po przestawieniu zapłonu bierze plej

Gość pawel_24

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to mozliwe ze po przyspieszeniu załopnu o jakies 3 mm zeby zaczoł brac olej :sad: .Chce nadmienic ze spalanie na gaźie spadło do 7 litrów :D.

A ile palił Ci przed przyspieszaniem, bo ostatnio się zastanawiam czy tego u siebie nie zrobić?

• 2 tygodnie później...
Gość pawel_24

Mieścił sie w 10 a tak około 9,5l.Panowie załozyłem teraz opony 175/60r13 i mam pytanko czy aby nie zacznie wiecej brac paliwka?Wcześniej miałem 165/70r13

Mieścił sie w 10 a tak około 9,5l.Panowie załozyłem teraz opony 175/60r13 i mam pytanko czy aby nie zacznie wiecej brac paliwka?Wcześniej miałem 165/70r13

nie przesadzasz z wkrecaniem sobie paranoji ?? :) powiem ci ze jesli te nowe opony sa lepse jakosciowo to nawet mniej paliwka ci moze brac :) a co do oleju to raczej zaplon nie ma nic wspolnego z tym... u mnie narazie 3tys km na przestwionym i nie bierze oleju :)

co do gazu... pamietaj ze na zbyt ubogiej mieszance nie mozesz jezdzic :) lepiej skocz na ustawienie AFR bo tloki powypalasz...

Gość lowiec

na przestrzeni paru tysiecy km musze stwierdzic ze roznica miedzy zimowkami 165 a letnimi 185 w spalaniu jest przynajmniej zadna. ostatnio mialem trase dosc spokojna i na letnich 185 napompowanych do 2,3 bara spalil 7,5 l gazu na setke wynik ktorego nigdy nie osiagnal na wezszych zimowkach. malotego zauwazylem ze kreci sie kierownica lzej - nie mam wspomagania i jakby latwiej mu sie przyspieszalo. raz tylko zgarnal na trasie 6,4 l ale pb na calorocznych 155. jak mi sie miesci w okolicy 8,5 litra srednio przy jedzie mieszanej to jest naprawde git.

pozdrawiam

slawek

malotego zauwazylem ze kreci sie kierownica lzej - nie mam wspomagania

HA!! a mi mowili ze mi sie zdaje :D po zmianie z 175 kormorana na 205 bfgoodrich tez mi sie lzej kreci :)

tez mam przyspieszony zaplon i zadnego oleju mi nie bierze. A co do wiekszych kol i lzejszego krecenia, w glownej mierze zalezy to od miekkosci gumy, tez jak sie przesiadlem z zimowek 175/70/r13 na 195/50/r15 teraz lzej mi sie kreci - ale w moim przypadku wlasnie miekkosc gum to poprawia. Mam sportowa mieszanke Markguma, rewelacyjnie trzyma asfaltu ale pewnie szybciej sie zetrze oponka jak jest taka miekka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...