Gość wude40 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jakis czas temu miałem mala kolizje w skutek czego ucierpiały lewe drzwi (Micra k11 93 r 3D). po konsultacji z blacharzem doszedlem ze taniej mnie wyjdzie kupno innych drzwi ale w tym samym kolorze. I tak tez mi sie udało. kupiłem nowe drzwi i niby wszystko cacy ale jednak. W starych drzwiach listwa boczna była grubsza i na dodatek nizej niz w tych nowych.zastanawiam sie co teraz? nie wyglada to ładnie.Chciałbym wymienic ta cienka listwe tylko czy ona nie jest przypadkiem przyklejona? i czy przy ewentualnej probie sciagniecia jej nie odejdzie mi ona z lakierem (dodam ze jest ona wyzej i nie jest mozliwe przykrycie tego miejsca nowa grubsza listwa)??? Na allegro znalazlem cos takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98441841 wydaje sie byc to tym czego potrzebuje , tylko prosze o rade czy napewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Powiem tak:Jesli bym miał zrywac listwy z dzwi,wolałbym wyciągnąc silnik i włozyc spowrotem :? listwy sa na tak przejebanym kleju ze masakra,(wiem bo zrywałem,zajeło mi to prawie cały dzien)Z lakierem nie odejdzie,ale klej pozostanie na dzwiach i strasznie ciezko schodzi,wiec ropa,kawałem szmatki i jazda :? Jak by co to mam czarne listwy do sprzedania ale do 5d!! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jakis czas temu miałem mala kolizje w skutek czego ucierpiały lewe drzwi (Micra k11 93 r 3D). po konsultacji z blacharzem doszedlem ze taniej mnie wyjdzie kupno innych drzwi ale w tym samym kolorze. I tak tez mi sie udało. kupiłem nowe drzwi i niby wszystko cacy ale jednak. W starych drzwiach listwa boczna była grubsza i na dodatek nizej niz w tych nowych.zastanawiam sie co teraz? nie wyglada to ładnie.Chciałbym wymienic ta cienka listwe tylko czy ona nie jest przypadkiem przyklejona? i czy przy ewentualnej probie sciagniecia jej nie odejdzie mi ona z lakierem (dodam ze jest ona wyzej i nie jest mozliwe przykrycie tego miejsca nowa grubsza listwa)???Na allegro znalazlem cos takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98441841 wydaje sie byc to tym czego potrzebuje , tylko prosze o rade czy napewno. Listwy sa klejone na tasmie obustronnie przylepnej. Wiem bo kupowalem listwe w ASO :twisted: za jakies 150 zł z tego co pamietam :evil: ale nie mialem czasu szukac identycznej na szrotach. A w micrze jest chyba ze 4 albo 5 wariantow listewek, do tego jeszcze podzial 3 i 5 D wiec na trafienie identycznej uzywki szanse nie sa zbyt duze. Mozesz sprobowac podgrzac listwe i kolice suszarka zeby rozgrzac to wszystko, potem odciac listwe zylka a nastepnie meczyc sie w mechaniczne (rozgrzewac suszarka i walkowac palcami) a pozniej chemiczne (resztki kleju) usuniecie resztek tasmy. Ale faktycznie, robota czasochłonna. Do tego przydaje sie jakis rozpuszczalnik, benzyna ekstrakcyjna albo cos w ten desen, co rozpusci resztki kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chstr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Qwa odrywałem emblematy na tylnej klapie bo mi tak już odstawały. Zeszły luźno ale ten klej co został to niech go ....... trafi. Ryba ma rację już łatwiej silnik wyjąć Firma 3M ma taki środek w sprayu, że każde gówno zejdzie. Gadałem z gościem z 3M i mówił, że próbował na swoim aucie i spoko wszystko schodziło ale on miał chyba franuza jakiegoś a japońce mają inny lakier i nie daje gwarnacji że farba nie zejdzie. Wszystko spoko poza tym, że puszka 400 lub 500ml kosztuje ponad 80zł i w sklepie nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Szczerze powiedziawczy to nie miałem zbytnich problemów ze zdjęciem listew. Listwy schodząbez problemu pozostałość kleju ściągfłem nożek do czyszczenia szyb. Co prawda jest tu troche zabawy jednak że nie jest to aż takie straszne. Da się zrobić. Jednakże trzeba bardzo uważac by nie uszkodziś lakieru zarókno przyzdzieraniu listew jak i przy zdzieraniu kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 geniula1, I dalej wykpujesz posty stare! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 A to pech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.