Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Padło sprzęgło w 1.6

Tomaszek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A to pech na skrzyżowaniu padło sprzęgło ledwo dojechałem do domu

Już w zimę mi ślizgało a teraz kaput !

Na wyszukiwarce forum po wbiciu hasła sprzęgło! nic nie znaleziono?

Zadzwoniłem do sklepu najbliższego i za komplet krzyknęli 450zł japan NK drogo :?:

Gdzieś pisaliście że polecacie Sachs a cena? jakiś namiar na sklep mile widziany :grin:

Z braku funduszy na mechanika wymieniam sam :D

Ktoś może coś doradzić jak to chrupnąć ;) a nie popsuć :P

Myślę że skrzynie musze wyjąć a nie silnik co?

Czy do kombi jest to samo co w P11? Bo ja się spytałem o cenę do P11 1.6

[ Dodano: Czw 20 Kwi, 2006 ]

Na allegro znalazłem oryginał Japan Ajsin czy jakoś tak 400zł komplet

Co myślicie o tym?

Jeszcze Valeo 300zł :?

Gość cornholio78

oficjalna cena detaliczna na aisin kn-008 to 347 a na sachs 3000 825 901 to 720zł, czyli w praktyce aisin powinieneś dostać za jakieś 300zł a sachs za 550-600. Z tego co wiem ciężko jest samemu wymienić sprzęgło bo skrzynia jest ciężka itp, ale nie jestem mechaniorem tylko to wiem od znajomego mechanika

Jeszcze Valeo 300zł

Nie bój się sprzęgieł Valeo. Pomimo niskiej ceny oferują niezłą jakość. Jak pewnie wiesz oni produkują również części na pierwszy montaż do wielu samochodów.

Gość cornholio78
oficjalna cena detaliczna na aisin kn-008 to 347

Skąd masz tą cene? masz jakiś namiar na sklep :?:

to cena ze sklepu internetowego hurtowni intercars. www.intercars.com.pl - e-sklep

oficjalna cena detaliczna na aisin kn-008 to 347 a na sachs 3000 825 901 to 720zł, czyli w praktyce aisin powinieneś dostać za jakieś 300zł a sachs za 550-600. Z tego co wiem ciężko jest samemu wymienić sprzęgło bo skrzynia jest ciężka itp, ale nie jestem mechaniorem tylko to wiem od znajomego mechanika

Nie wiem czy jestem wyjątkiem czy pechowcem lub może mechanik się nie postarał ale aisin się u mnie nie sprawdziło - wymieniłem rok temu i zaczyna mi znowu szumieć.

Sławek

Nie wiem czy jestem wyjątkiem czy pechowcem lub może mechanik się nie postarał ale aisin się u mnie nie sprawdziło - wymieniłem rok temu i zaczyna mi znowu szumieć.

Sławek

No to sam niewiem kture wmiarę tanie a dobre wybrać :neutral:

Narazie idę rorkręcać

Gość cornholio78

z tego co wiem aisin ma dobrą opinię, możliwe że velociraptor trafił na podróbkę lub mechanik nie zamontował/wyregulował sprzęgła jak trzeba, lub że akurat miałes pecha.

co to za różnica które, i aisin i valeo mają dobrą opinię, a może warto się zainteresować marką LUK, bo sachs jest chyba za drogi

Ja jakieś 20kkm temu wymieniałem docisk, tarcze i łożysko, kupowałem w Japan Cars, pamiętam, że docisk i/lub tarcza był/y w dwóch cenach - lepsze i gorsze. Wziałem lepsze. Za wszystkie elementy zapłaciłem 650zł.

z tego co wiem aisin ma dobrą opinię, możliwe że velociraptor trafił na podróbkę lub mechanik nie zamontował/wyregulował sprzęgła jak trzeba, lub że akurat miałes pecha.

co to za różnica które, i aisin i valeo mają dobrą opinię, a może warto się zainteresować marką LUK, bo sachs jest chyba za drogi

Tak sachs jest drogi za 700zł znalazłem a wolał bym tak za 400

LUK co to za firma? nie znam jej

Nikt nie napisał nic o NK podobno to też Japan?

valeo to chyba produkcji Francuskiej

Firma w której pracowałem zbankrutowała w zeszłym miesiącu więc cierpie na brak $ :(

Muszę wybrać wariant oszczędny

Dlatego też wymieniam sam i proszę o rady odnośnie wymiany :wink:

valeo to chyba produkcji Francuskiej

Valeo to francuska firma, ale samo sprzęgło nie musiało być tam wyprodukowane. Jak większość dużych firm mają fabryki na całym świecie w tym nawet w Japonii. Jeżeli chodzi o jakość i niezawodność, to sprzęgła Valeo są poruwnywalne ze sprzęgłami LUK.

Powiem, tak niedługo będę też pewnie musiał zmienić sprzęgło i wtedy na pewno kupie Valeo.

Pierwsze podejście nie udane

Nie posiadam ściągacza do sworzni kulowych :roll:

Jakoś muszę to obejść

Przy okazji wyszło że końcówki drążków kierowniczych do wymiany

Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki szykuje primerka 8)

W sprzęgłach Luka można z kolei znaleźć często elementy innych producentów (np. Valeo) i można, (jak było w moim przypadku) trafić też na sprzęgło po regeneracji sprzedawane jako nowe, co jednak Luka nie dyskwalifikuje. W moim aucie Luk był zamontowany od nowości jako oryginał - ze znaczkiem Nissana (wytrzymał .ok. 150 tys., albo i więcej - jeżeli licznik był kręcony).

Sprzęgła Valeo z reguły sprawdzają się bardzo dobrze i nie sprawiają p[roblemów (chociaż u mnie akurat się nie sprawdziło :/ ).

I następna ciekawostka sworzeń dolny lewy do wymiany :wink:

Po wymianie sprzęgła będę miał nowe zawieszenie :P

Valeo na allegro chodzi po 300zł chyba się zdecyduje :?

[ Dodano: Wto 25 Kwi, 2006 ]

Kupiłem sprzęgło NKK :roll:

A na starym pisze ASCO :?: ktoś wie co to za firma