Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] ocynk czy nie!!!

Gość Tarsal

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze to glupie pytanie ale dzisiaj widzialem cos co mnie calkiem zmieszalo.Ogladalem Primere P10 2.0d SLX z 95r. i mam pytanie czy w tym modelu blachy byly juz ocynkowane.Pytam sie bo ona byla z roznych stron nadjedzona juz i wydalo mi sie to troche dziwne albo samochod jest powypadkowy.Prosilbym o szybka odpoiedz na forum lub na maila Tarsal@poczta.onet.pl.Z gory dziekuje.

Po tym jak kupilem swoją primere to widzialem wiele primer... jedna widzialem bez rdzy. :( Znajomy sprowadzil z Wloch wiec jest szansa ze nie widziala tam sniegu. Zycze powodzenia w szukaniu p10 lub p11 bez rudej :)

Wiem ze to glupie pytanie ale dzisiaj widzialem cos co mnie calkiem zmieszalo.Ogladalem Primere P10 2.0d SLX z 95r. i mam pytanie czy w tym modelu blachy byly juz ocynkowane.Pytam sie bo ona byla z roznych stron nadjedzona juz i wydalo mi sie to troche dziwne albo samochod jest powypadkowy.Prosilbym o szybka odpoiedz na forum lub na maila Tarsal@poczta.onet.pl.Z gory dziekuje.

A ja mam P11.144 z koncowki 2000 roku i tez ma juz slady rudej.W roznych miejscach i nie sa to slady powypadkowej przeszlosci auta.Ogladalem wiele Primer mniej wiecej z tego samego rocznika i zadna nie byla wolna od korozji.Coz jakosc blach chyba nie jest najlepsza w tym modelu... to juz Punto mialo lepsze zabezpieczenie antykorozyjne...a mowia ze Fiat to grat itp. :smile:

no to ja mam chyba z marsa moja p10 bo zadnej rdzy niema - sciagnieta 15 roku temu z niemiec i na oryginalnym lakierze nic nie robione - zadnego malwoania -chyba macie peszka... hehe

A ja mam P11.144 z koncowki 2000 roku i tez ma juz slady rudej.W roznych miejscach i nie sa to slady powypadkowej przeszlosci auta.Ogladalem wiele Primer mniej wiecej z tego samego rocznika i zadna nie byla wolna od korozji.Coz jakosc blach chyba nie jest najlepsza w tym modelu... to juz Punto mialo lepsze zabezpieczenie antykorozyjne...a mowia ze Fiat to grat itp. :smile:

Wczoraj obejrzałem sobie od spodu siostry Punto (koniec 97r), masakra. Moja Primera jest z 92, spód jest ok, robiłem tylko końcówki progów.

Cztery lata nie ma fiata. Wczoraj oberwał się w Fiaciku króciec z pompy paliwa, ładnie sikało paliwkiem, właśnie przy okazji poszukiwań wycieku obejrzałem sobie go od spodu. Teraz mi głupio, bo to ja znalazłem jej ten samochód.

Wczoraj obejrzałem sobie od spodu siostry Punto (koniec 97r), masakra. Moja Primera jest z 92, spód jest ok, robiłem tylko końcówki progów.

Cztery lata nie ma fiata. Wczoraj oberwał się w Fiaciku króciec z pompy paliwa, ładnie sikało paliwkiem, właśnie przy okazji poszukiwań wycieku obejrzałem sobie go od spodu. Teraz mi głupio, bo to ja znalazłem jej ten samochód.

Ja mialem na mysli P II bo taki posiadalem i byl git.Z P I jest juz gorzej zwlaszcza z podloga - ale zauwaz jedna rzecz - podloga nie jest ocynkowana i jest bardziej narazona na dzialanie soli jak rowniez na uszkodzenia mechaniczne.Natomiast blacha na drzwiach,dachu czy masce raczej nie bedzie miala prawa sie zdarzyc chyba ze auto bylo bite i nieudolnie naprawione.Natomiast porownojac moja Primere z blacha w moim Punto to nie jest juz rozowo - nie wiem czemu ale zaczynaja sie pojawiac male plamki rdzy w roznych miejscach lacznie z dachem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...