Gość Maras Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Po niedawnym spotkaniu z nadbiegającym pieszym zauważyłem, że prawy reflektor świeci mi za bardzo w górę. Sprawdziłem mocowania i nie widać żeby cały reflektor się przekręcił, domyślam się więc że to lustro. Kręcenie śrubą regulacyjną nic a nic nie daje. Ani w górę, ani w dół. Ale za to regulacja elektryna z kabiny działa jak należy. Czy ktoś wie jak wygląda w środku ta regulacja śrubą? Czy mogło coś tam przeskoczyć, wylecieć itp, w wyniku czego lustro jest odchylone? Zamierzam rozkręcić to dzisiaj, ale może ktoś ma doświadczenie z tym ustrojstwem i może mi pomóc? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 u mnie bylo to samo nie reagowala sruba ale silniczek dzialal - nadal swiecil za nisko :shock: wymienilem silniczek i odrazu wszystko wrocilo do normy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Problem rozwiązany i poniekąd leżał w silniczku Śruba regulacyjna która wchodzi do silniczka działa niezależnie od niego i być może wyleciała z mocowań. Tego dokładnie nie wiem bo po rozebraniu silniczka wszystko rozsypało mi się po podłodze. Ale po zmontowaniu i porządnym skręceniu wszytko działa jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.