LeXaN Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 u znajomej w K10 cieknie płyn z chłodnicy od strony rozrządu (myśle że z pompy) pytanie mam takie czy pod pompą jest jakaś uszczelka? czy może przeciekać sama pompa? dodam że rozciekło sie samo- nic nie było tam grzebane 8) jeśli cieknie pompa to czy to sie naprawia czy wymienia na nową pompe? jeśli trzeba kupić nową to ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 U mnie jak pompa się popsuła to wyrzucało cały płyn na raz. Za nową pompę Delphi zapłaciłem wtedy 186zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kakol Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Mi jakiś czas temu też padła pompa, koszt: nowa pompa, płyn + robocizna 250 pln. ponoć to droga ale cóż potrzebowałem szybko fury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jeżeli cieknie pompa wody to jej się nie naprawia, trzeba wymienić na nową. Koszt nowej nie przekroczy 150 zł (tyle max. kosztuje pompa SKF nr VKPC 92204). Jeśli kupisz zamiennik - będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Pompa wody JC kosztuje 117zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 ile ona powinna miec zębów? widze ze maja 19 lub 23 ?jaka to różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja mam silnik 1.0 i pompa ma 23 zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 ona ma silnik 1.2 hmmm moze w sklepie w katalogu bedzie pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 no wlasnie mi tez cieknie z pompy ale narazie tylko kontroluje i dolewam plynu... a co do wymiany, to chyba nie jest to az tak skomplikowane, zeby nie moznabylo tego zrobic samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matimon Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 pOma do wymiany. Poprostu rozszczelniła się na wałku. Jeśli K10 na pasek rozrządu o okrągłych zębach, to pompa ma 23zęby, jeśli o kanciastych - to 19. Pod pompą jest jeszcze uszczelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja kupiłem pompe za 120 zeta :] i pomiędzy silnikiem a pompą jest papierowa uszczelka ale zazwyczaj pompy ciekną przez łożysko albo taki otwór pomiędzy łożyskami pompy ale wtedy zostaje ci tylko wymiana :] jak będziesz kupował pompe to zwróć uwage na krztałat zembów paska rozrządu sojej mikruni bo sa kwadratowe i okrągłe i takie wgłębienia musza być na pompie. a ile ma być tych zębów to już niewiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 wymieniła pompe 115zl HWP + 40zl robocizna i jest oki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi