Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

100KM w twoim GA14DE

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

moze w przyszlym mies w ramach zajec szkolnych sie wybierzemy na hamownie to sie sprawdzi ;p

no nareszcie :P ...jak okaże się co mody dały u Ciebie to może i ja się skuszę na wałeczki :)

dziekować za foto :)

Ja w weekend przełożę, za dwa tygodnie mamy grupowo umówioną hamownię, to dam znać.

Seria trzyma mi 79,9KM (a to zdławiony niemiec), pojadę na te same rolki i zobaczymy :)

Czy jest coś (oprócz łopatologicznego podręcznika wymiany) co powinienem wiedzieć, zanim się do tego zabiorę?

Pamiętaj o tym, aby dobrze oznakować (mocnym markerem) znaki na łańcuchu i zębatkach ;P wałków inaczej nie wsadzisz, ale zębatki tak. Byle jaki marker się zmaże i lipa ;P

wczoraj rozmawiałem z zaprzyjaźnionym mechanikiem..

ZAżyczył sobie 250zł za przełożenie. Pieprze, sam się za to zabiorę..

WG niego to kupa roboty i podobno łatwo coś skopać..

niby wystarczy ale nie zawsze znaki się pokrywają. trzeba kilka razy obrócić wałem żeby cechy na łańcuchu pokryły się z znakami na kółkach rozrządu. w sumie prosta robota. dokręcajcie wałki kluczem dynamometrycznym koniecznie!!

• 2 tygodnie później...
ale jeden problem sprzeglo padlo ...ciekawe dlaczego ...??

...korciło pewnie żeby poupalać :)

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 02:34 ]

kurcze sergiej coraz bardziej mnie korci, żeby pójść w Twoje ślady :kosci: ...ale narazie wymienię kolektor ssący i po przejściu na blosa chciałbym zhamować autko...

• 1 miesiąc temu...
Witam, czy ktoś może posiada na sprzedaż kolektor dolotowy ten z oznaczeniem 73C do almerki N15 1,4???

Napisz w dziale Części kupię/szukam/sprzedam

http://www.nissanklub.pl/forum/viewforum.php?f=18

Większa szansa że ktoś odszuka Twój post.

szukam, szukam ale narazie nie moge znaleźć tego kolektorka... :/

Szukaj na allegro takich silników i dzwoń po ludziach.

PS. nie marudź

Pzdr.

Pgaz

Gość raworB

Siemka, co do cześci do N15 polecam cześci od "kulpa23" (allegro). Szybka dostawa, konkretny koleś. Zakupiłem juz u niego kolektor ssacy i czyjnik abs, wszystko działa w najlepszym porzadku. W razie jakichkolwiek problemów niema problemu ze zwrotem pieniedzy.Oto jego tel 500 271 630, inowrocław.

Gość viper005

Niestety i u niego nie ma tego kolektorka w wystawionych rzeczach na allegro. Trzeba będzie jeszcze poczekać. Dzięki za nr tel do niego, skontaktuje się z nim w tej sprawie jeszcze.

Gość mapeciontko

jak wyglada to w przypadku GA14De czy podejdzie tam kolektor dolotowy od GA16DE lub o primki 1.6 ? oczywiscie 73C. A co do samej wymiany to domyslam sie ze lepiej wymieniac sam kolektor bez wtryskow i reszty gratow??