Gość wieko Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam po raz pierwszy na forum... szukałem, szukałem... no i kupiłem - N15-tkę 1.6 SR 96r. zagazowana (niestety...). Mam pytanie do Was, fachowców, odnośnie wskaźnika temperatury silnika. Otóż wskazówka zawsze dochodzi do połowy skali, i chociazby zgrzał Almerę na maxa wskazówka nie ruszy się z połowy ani o milimert... Wentylator chodzi jak szalony a wskazówka ze stoickim spokojem siedzi w połowie... :roll: Czy sprawę załatwi wymiana czujnika temperatury? a propos czujnika - oryginał czy tez są jakieś zamienniki? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam po raz pierwszy na forum...szukałem, szukałem... no i kupiłem - N15-tkę 1.6 SR 96r. zagazowana (niestety...). Mam pytanie do Was, fachowców, odnośnie wskaźnika temperatury silnika. Otóż wskazówka zawsze dochodzi do połowy skali, i chociazby zgrzał Almerę na maxa wskazówka nie ruszy się z połowy ani o milimert... Wentylator chodzi jak szalony a wskazówka ze stoickim spokojem siedzi w połowie... :roll: Czy sprawę załatwi wymiana czujnika temperatury? a propos czujnika - oryginał czy tez są jakieś zamienniki? Pozdrawiam! I tak ma byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 i tak ma być. gdzie ty widzisz problem? od tego jest chłodnica i wentylator. jeżeli jedno i drugie, oraz termostat działają to można jeździć ile fabryka dała i silnik nie ma prawa się zagrzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ves Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 tak dokładnie!! :idea: silnik pracuje, wentylator czasem też pracuje, temperatura po środku - wszystko w porządku! :grin: jedziemy dalej :!: pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 jeżeli masz klimę to wskazówka potrafi przechylić się więcej niż do połowy ale tylko w bardzo dużych upałach przy włączonej klimatyzacji i podczas jazdy w korku,ale to też nie problem,wtedy tylko klima nie wyrabia z chłodzeniem kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 jeżeli masz klimę to wskazówka potrafi przechylić się więcej niż do połowy ale tylko w bardzo dużych upałach przy włączonej klimatyzacji i podczas jazdy w korku,ale to też nie problem,wtedy tylko klima nie wyrabia z chłodzeniem kabiny. Ja tez mam klime i jakos nigdy mi sie wskazowka nie wychylila ponad polowe. Zawsze jest dokladnie tak jak ma byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wieko Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ok. dziekuję za odpowiedzi... ale skoro jest tak jak mówicie tzn. "tak ma być" to czy przy ewentualnej awarii (wycieku płynu) wskazówka podeszła by pod czerwone pole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ok. dziekuję za odpowiedzi... ale skoro jest tak jak mówicie tzn. "tak ma być" to czy przy ewentualnej awarii (wycieku płynu) wskazówka podeszła by pod czerwone pole ? Nie kombinuj i lepiej nie zakladaj ze bedzie awaria i wyciek wskazowka ma byc dokladnie na srodku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wszystko jest w jak największym porządku! Tak ma być. Nic nie dotykać przy silniku a będzie chodził wieki. :mrgreen: Pozdrawiam i zyczę szerokiej drogi! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.