Gość gabar5 Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 No i stałem się właścicielem auta na gaz. Pierwsze wrażenia - samochód słabiej ciągnie (w całym zakresie obrotów), ale nie wiem czy mam dobre dysze (0,18), ale przy spokojnej jeździe nie widać różnicy w osiągach (bardzo spokojna jazda). Jeżeli jeździłem od 0 do odcinki na każdym biegu, różnica jest znaczna, czuć jak odchodzi po przełączeniu się na benzynę (po przekroczeniu 5000 obr/min przełącza się na gaz - tak chciałem, a silnik kręci się do 6200 na benzynie). Spalanie - nie mam pojęcia, ale zatankowałem do pełna (~28l) więc za kilka dni się wypowiem ile km zrobiłem. ps. ma ktoś dostęp do taniego, sprawdzonego, dobrego kabla usb-->stag200 ??? Jeżeli tak proszę o PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti87 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witam jestem nowy na forum niewiem co z czym się je . Chiałbym żeby mi ktoś pomogł na temat Instalacji 1 generacji w micrze k11 1.0 16v . Niestety jest taka założona odkąd kupiłem ale jezdze na benzynie bo na gazie nie chodzi. czy da się to zrobić zeby chodziło? co może być przyczyną ze Auto odrazu gasnie po zmianie na lpg? wszystko jest podłączone i zawory pukaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 może reduktor trzeba zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti87 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ja chcialem sie dowiedzieć czy to wogóle bedzie chodzić na recznej regulacji w 1 generacji lpg czy jest sens wogóle się tym zajmować. Prosze o opinie kogoś kto miał przypadek lub micre z gazem 1 generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almera_Przasnysz Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 I generacja to jest do gaznikowych aut a ciebie jest wtrysk wiec to juz jest zle i nie bedzie dobrze chodziło , musiałbyś wymienic prócz butli jesli jest wazna to wszystko , jesli masz papiery to sprawdz kiedy był montowany gaz, ja jesli juz to bym zmienil parownik, sterownik no i zalozył wtryskiwacze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 @Almera_Pszasnysz nie mieścisz się w kategoriach rozmówcy Prosze o opinie kogoś kto miał przypadek lub micre z gazem 1 generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi