Gość zielony Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Mam autko na gazie dziś podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka diagnostyczna silnika (jt. znaczek silnika na tablicy rozdzielczej) co z tym zrobić, czy to coś poważnego? Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 to nic strasznego ,ale powinieneś jechać do gazowników na wykrycie i skasowanie błedu oraz regulacje instalacji,coś jest nie tak .przy gazie zdaża sie to dość często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomcat Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 to nic strasznego Optymizm godny naśladowania Kontrolka diagnostyczna na desce rozdzielczej może zaświecić się w setkach przypadków i wcale nie musi mieć nic wspólnego z zasilaniem gazem. Powiem więcej, jeśli myślimy o tej samej kontrolce, to każdy gazownik odeśle do serwisu i powie, że on nie ma z tym nic wspólnego. P.S. Nie mów koledze, że przy zasilaniu gazem zapalanie się kontrolek serwisowych to norma, bo ja mam już trzecie auto na gaz i nigdy z jego powodu żadna kontrolka mi się nie zapaliła. A na Twoim miejscu zielony pojechałbym najpierw do "normalnego" mechanika. Jeśli ten nie zdiagnozuje przyczyny zapalenia się kontrolki, to dopiero pomyślałbym o gazowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Napisz jaką masz intalację i ile na niej przejechałeś. Czy poza świeceniem się kontrolki zauważyłeś coś niepokojącego (spadek mocy, wzrost spalania?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zielony Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 instalke mam REG i nakrecilem tylko 11kkm. po za swieceniem kontrolki nic innego sie nie dzieje. auto mam jeszcze na gwarancji wiec moze zapytac gosci w serwisie co oni o tym mysla? aha jeszcze jedno - niedlugo mam jechac na przeglad gazu to moze rzeczywiscie oni cos z tym zrobia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomcat Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 auto mam jeszcze na gwarancji wiec moze zapytac gosci w serwisie co oni o tym mysla? Rozumiem, że instalkę założyłeś w ASO i nie straciłeś gwarancji na auto? Jeśli tak to wycieczka do serwisu powinna być zdecydowanie pierwszym punktem marszruty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zielony Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 auto mam jeszcze na gwarancji wiec moze zapytac gosci w serwisie co oni o tym mysla? Rozumiem, że instalkę założyłeś w ASO i nie straciłeś gwarancji na auto? Jeśli tak to wycieczka do serwisu powinna być zdecydowanie pierwszym punktem marszruty instalke zakladalem w zaprzyjaznionym z serwisem warsztacie takze gwarancje mam nadal aktualna!! poza tym mialem pozwolenie na zalozenie instalacji wydane przez wlasciciela serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 1. odczyt kodów błędó 2. wykasować 3. jazda z laptopem zapiętym w DLC i patrzenie co robi sonda na gazie. najczęściej są to błędy typu niski/wysoki woltaż powolna reakcja - sondy lambda; wypadanie zapłonów na określonych cylindrach tak czy owak w/w w 90 % zwykle winna jest instalacja gazowa i jej ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.