Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana płynu w chłodnicy

Tomaszo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanko do tych co to juz robili we wlasnym zakresie, bo mam zamiar sie za to zabrac :). Mianowicie w ksiazce do almerki sa takie 2 rzeczy o ktore mam pytanka:

1. Czy trzeba wymontowac zbiornik wyrownawczy??

2. Czy korki spustu cieczy chłodzącej maja jakies uszczelki?? jesli tak to jakie kupić, lub jaką paste uszczelniajaca kupic???

pozdrawiam :)

Mam nadzieje ze nic nie zwale :)

Gość msmarcinek

Ja wymieniałem 2 tyg temu. Zbiornika wyrównawczgo nie wymontowałem. Ale jak spusciłem płyn z chłodnicy to w zbiornikczku nie zeszło do końca (nie wiem dlaczego). Nie wiedziałem co zrobić i wydmuchałem go pod ciśnieniem (sprężarką) . Zeszło jeszcze z ok 1 litra taką metodą . Potem przepukałem ok 1 litrem wody i znowu wydmuchałem i zaloałem nowy płyn. Co do spustów to ja nie miałem uszczelek tylko jakąś białą pastę uszczelniającą. A tak ogólnie to robiłem dokładnie tak jak napisali w instrukcji obsługi tylko bez tego wydmuchiwania . Weszło mi niecałe 5 litrów nowego płynu chłodzącego. Najpierw ok 4,5 litra a po godzinie jazdy jeszcze 0,5 litra dolałem. I jest OK.

A stosowales jakiś silikon na ta srubke czy cos podobnego??? Czy zalozyles tak jak bylo??? chodzi mi o to zeby potem nie cieklo :)

Dzieki za info :)

a trzeba je zmienic w takim razie?? czy wystarczy jak je zamontuje spowrotem zeby nie cieklo??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...