Gość EMILIO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 witam !! prawdopodobnie padła mi skrzynia ( wydaje dziwny dzwiek w czasie jazdy ) w momecie wyrzucenia na luz jest spokoj !! bylem u mechanika i powiedzial ze to skrzynia !! biegi wchodza dobrze bez zgrzytu ale ten dziwiek to cos jak by grzechotanie !! jesli bede musial kupic skrzynie bo na czesci to chyba majatek to czy jest roznica pomiedzy skrzyniami P10 z silnikiem 1.6 16V a W10 1.6 16v !! a moze ktos z was dysponuje taka skrzynia ktora bedzie w miare pewna ?? dzieki i pozdrawiam !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Skontaktuj się z --Młodym--. Jego kolega ma skrzynie od 1.6 ale P10. Może pasuje , przebieg max 15 tys km (dlaczego taki mały on Ci wyjaśni) , przebieg prawdziwy. Podobno chce ok 700 zł , ale myślę że warto. Wydaje mi się , że w Twojej padły Ci łożyska. Wiem , że dwa z nich kosztują po 182 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robo_c Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Ja mialem caly czas odglos jakby cos tarlo, okazalo sie ze cala choinka byla zjechana, i na szrocie kupilem za 900zl skrzynie wiec jak jest za 700 to sie oplaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Miałem podobne odgłosy i po rozkręceniu skrzyni okazało się, że to łożyska padły. Koszt łożysk to o ile pamiętam jakieś 350 PLN-ów (dobrej firmy), a koszty za robociznę są mniejsze jeśli wymienia się całą skrzynię zamiast naprawiania starej, więc zdecydowałem się na kupno całej używanej skrzyni. Ja mam P10 GA16DS (gaźnik). Nie wiem, czy jest taka sama u Ciebie. W razie czego mogę sprzedać swoją na części (nie ma łożysk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 W P10 sypały się 5, wiem że w W10 są trwalsze skrzynie. Ale spytaj młodego co i jak z tą skrzynią. Jeśli jest dobra to się opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EMILIO Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 PO ZDJECIU SKRZYNI OKAZALO SIE ZE TO ŁOZYSKO A RACZEJ 2 KOSZT TO PRAWIE 150 ZA DWIE SZTUKI + ROBOTA TO KOLO 400 !!! WIEC I TAK MI SIE OPLACA WYMIENIC LOZYSKA NIZ KUPOWAC SKRZYNIE !! A I JESZCZE MECHANIK PRZELOZY PIATY BIEG ZE SKRZYNI OD DIESLA I BEDZIE SMIGALO !!! DAM WAM ZNAC JAKI EFEKT TEJ ROBOTY BO JUZ JUTRO POWINIENEM WYJECHAC AUTEM !! DZIEKI ZA RADY I POZDRO !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.