Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Gaśnie na LPG przy zapalaniu świateł

Gość BarthaSS

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie od pewnego czasu spotykam sie z problemem krótko opisanym w temacie. Kiedy stoje np. na światłach, jadąc na gazie autko ma bardzo wolne obroty, aż dokładnie słyszę bicie każdego tłoku i potrafi poprostu zgasnąć. Po odpaleniu i włączeniu świateł gaśnie ponownie. Dodam że na benzynie silnik pracuje równo i nie gaśnie.

masz za ubogą mieszankę na LPG- podjedz do gazownika zeby ci wzbogacił mieszanke a jednoczesnie obroty ci sie podniosą :wink: na ubogiej mieszance wypalają sie gniazda zaworów wiec dlugo nie pojezdzisz a jak ją wzbogacisz to bedzie ci troche wiecej palić w porównaniu do tego co masz teraz ale bedzie OK 8)

Gość Maniek-ol

Nie koniecznie będzie więcej palić. Przy ubogiej mieszance bardziej depcze się pedał gazu co wiąże się z większym otwarciem przepustnicy i większym spalaniem. Myślę , że po zwiększeniu dawki będzie mniej palił , oczywiście bez przesady bo wtedy będzie palił jak smok. Proponuję zajżeć jeszcze do filtra powietrza i sprawdzić szczelność układu dolotowego.

sam pracuje w warsztacie i reguluje instalacje gazowe :]

możan bez problemu zwiększyć dawke na wolnych obrotach i spalanie wcale nie musi się podnieść :]

pamiętaj tylko że jak zmienisz filtr powietrza albo cokolwiek w układzie dolotowym <filtr stożkowy> to musisz regulować gaz od nowa bo zmieni sie podciśnienie w dolocie i w związku z tym dawka gazu zasysanego przez silnik :]

ja na początku mialem taką mieszanke ze palil mi na miescie 6,5/100 gazu ale swiece mialem biale jak kreda i przymulony byl starsznie ; teraz pali srednio na miescie 7-8/100 i nawet jest troche bardziej zrywny ale i tak muł z niego w porównaniu z tym co bylo przed zalozeniem gazu :wink: no ale tanio jeżdże 8)

• 1 miesiąc temu...
Gość BarthaSS

No i poraz kolejny muszę wam podziękować za fachową pomoc. Podjechałem do Gazownika, regulacja 40zł, dodatkowo sprawdził emsiję spalin, wszytsko jak nalezy. Autko zachwouje się niemal identycznie niż na benzynie. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...