Mike Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Czy po montażu lpg przed zgłoszeniem w Wydz. Komunikacji muszę jechać na badanie techniczne? Moje ważne jest do listopada. Z tego co pamiętam to parę lat temu montowałem gaz w Opelku i o ile mnie pamięć nie myli dostałem jakieś papiery, które pozowlilły mi ominąć ten problem. Ale to było chyba z 5 lat temu, więc sam już nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 jakies 3 tyg. po montarzu LPG powinienes dostac od gazownika co ci zakladał instalacje papiery i jeszcze powinni ci sprawdzic i podregulowac instalke. z papierami z instalacji, rachunkiem i certyfikatem na butle idziesz do wydzialu komunikacji i za 6zl znaczki chyba i masz wpis w dowodzie i koniec :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 czyli rozumiem, że przegląd gazowy robię dopiero wtedy jak mi wyjdzie aktualny przegląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 dokładnie! :wink: na przegląd samego gazu jeździsz tylko do twojego gazownika co 10kkm( przynajmniej ja tak mam) albo jak masz jakiś problem z działaniem instalacji a do przeglądów normalnych jeździsz normalnie jak ci tam w dowodzie pisze tylko ze jak jedziesz 1 raz to facet sprawdza czy instalka jest założona dobrze 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Oj nie byłbym tego taki pewny :!: Po założeniu gazu musiałem zrobić pierwszy przegląd na stacji diagnostycznej :!: A potem już następne normalnie jak w dowodzie Bez tego nie wbije ci w dowód "GAZ" chyba żeby się coś zmieniło :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 chyba ze sie zmienilo ale ja 2 lata temu zakładałem i nie musiałem robić żadnego przeglądu żeby dostać pieczątke do dowodu, jedynie musiałem mieć te papiery odgazownika na instalacje, butle i fakture zakupu razem z montażem i to wszystko 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 A może to zależy od gazownika? Jak ma mocne papiery to nie trzeba przeglądów robić :-) Mnie się wydaje, że jak montowałem w Opelku to nie byłem na extra przeglądzie...ale cóż pewnie wyjdzie w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Ja przerabiałem temat w marcu. Po założeniu instalacji pierwszy przeglądzik miał być po 1000 km. Natomiast z tymi papierami od gazownika maszerowałem do Wydziału Komunikacji, gdzie BEZ kolejek i BEZ opłat gościu przywalił pieczątkę GAZ. Teraz nie masz żadnych formalności, po prostu z tymi papierami od gazownika + z papierami od samochodu idziesz do Wydziału Komunikacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 na przeglądzie poproś o analizę spalin - to najpewniejszy wykładni, że w miarę wszystko jest dostrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartto Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Ja tez niedawno zainstalowalem Gaz do mojej Almerki ..... dostalem papiery od gazownika = wyciag z homologacji i fakture za montaz i z tym sie udalem do Wydz Komunikacji...wbili pieczatke i tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 No tylko trzeba pamiętać, że z dokumentów samochodu, to oprócz dowodu rejstracyjnego trzeba mieć ze sobą jeszcze kartę pojazdu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 i BEZ opłatnie prawda 2 znaczki skarbowe musialem kupic i wbili mi gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Opłata skarbowa wynosi 6PLN pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 No to coś zdrożało. 2 listopada 2006 r., Kielce = 7 zł za wbicie gazu do dowodu rejstracyjnego i karty pojazdu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 No to coś zdrożało.2 listopada 2006 r., Kielce = 7 zł za wbicie gazu do dowodu rejstracyjnego i karty pojazdu. Pzdr. 26.10.2006 Wrocław zapłaciłem 6 PLN pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Opłata może się różnić. 5zł jest od samego podania i 50 gr od załącznika. Czyli jak mamy mniej dokumentów np. (homologacja jest na jednym) to zapłacimy mniej. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Racja, ja mialem 2 załączniki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi