Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pierwszy przegląd LPG

Mike
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy po montażu lpg przed zgłoszeniem w Wydz. Komunikacji muszę jechać na badanie techniczne? Moje ważne jest do listopada. Z tego co pamiętam to parę lat temu montowałem gaz w Opelku i o ile mnie pamięć nie myli dostałem jakieś papiery, które pozowlilły mi ominąć ten problem. Ale to było chyba z 5 lat temu, więc sam już nie jestem pewien.

jakies 3 tyg. po montarzu LPG powinienes dostac od gazownika co ci zakladał instalacje papiery i jeszcze powinni ci sprawdzic i podregulowac instalke. z papierami z instalacji, rachunkiem i certyfikatem na butle idziesz do wydzialu komunikacji i za 6zl znaczki chyba i masz wpis w dowodzie i koniec :wink:

czyli rozumiem, że przegląd gazowy robię dopiero wtedy jak mi wyjdzie aktualny przegląd?

dokładnie! :wink: na przegląd samego gazu jeździsz tylko do twojego gazownika co 10kkm( przynajmniej ja tak mam) albo jak masz jakiś problem z działaniem instalacji a do przeglądów normalnych jeździsz normalnie jak ci tam w dowodzie pisze tylko ze jak jedziesz 1 raz to facet sprawdza czy instalka jest założona dobrze 8)

Oj nie byłbym tego taki pewny :!:

Po założeniu gazu musiałem zrobić pierwszy przegląd na stacji diagnostycznej :!:

A potem już następne normalnie jak w dowodzie ;)

Bez tego nie wbije ci w dowód "GAZ" chyba żeby się coś zmieniło :roll:

chyba ze sie zmienilo ale ja 2 lata temu zakładałem i nie musiałem robić żadnego przeglądu żeby dostać pieczątke do dowodu, jedynie musiałem mieć te papiery odgazownika na instalacje, butle i fakture zakupu razem z montażem i to wszystko 8)

A może to zależy od gazownika? Jak ma mocne papiery to nie trzeba przeglądów robić :-)

Mnie się wydaje, że jak montowałem w Opelku to nie byłem na extra przeglądzie...ale cóż pewnie wyjdzie w praniu...

Gość Maciek78

Ja przerabiałem temat w marcu. Po założeniu instalacji pierwszy przeglądzik miał być po 1000 km. Natomiast z tymi papierami od gazownika maszerowałem do Wydziału Komunikacji, gdzie BEZ kolejek i BEZ opłat gościu przywalił pieczątkę GAZ.

Teraz nie masz żadnych formalności, po prostu z tymi papierami od gazownika + z papierami od samochodu idziesz do Wydziału Komunikacji.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
No to coś zdrożało.

2 listopada 2006 r., Kielce = 7 zł za wbicie gazu do dowodu rejstracyjnego i karty pojazdu.

Pzdr.

26.10.2006 Wrocław

zapłaciłem 6 PLN

pozdrawiam