Gość sr20di Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Tak jak w temacie kontrolka nie gasnie . Nie wiem dlaczego . Ona jest tylko od hamulca recznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Jest połączona jeszcze z czujnikiem poziomu płynu hamulcowego. Sprawdź płyn hamulcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 A może czas na wymianę klocków hamulcowych?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 To sprawdze płyn hamulcowy .bo klocków nie mam na czujniku napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Nie chodzi o czujniki na klockach. Po prostu w miare zużycia klocków ubywa płynu w zbiorniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primer69 Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 witam u mnie to samo kontrolka ręcznego gaśnie jak dodaje gazu na luzie mruga a pali się podczas jazdy na biegu bez gazu klocki są w normie płyn też co wy na to P11 2.0TD 97r. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Dolej płynu do poziomu MAX i się nawet nie zastanawiaj. Klocków możesz mieć jeszcze na oko sporo, ale porównaj je z nowymi ile ubyło. Tak jak już chłopaki pisali - klocek się zużywa, ale przecież musi być przy tarczy więc następuje zwiększenie pojemności układu. Czujnik poziomu płynu jest połączony z kontrolką hamulca ręcznego i jest on bardzo czuły. U mnie było dokładnie tak samo. Płynu było lekko poniżej połowy między MIN i MAX, a klocków wydawało się jeszcze sporo. Dolałem płynu do MAX i problem zniknął, a na klockach zrobiłem jeszcze potem prawie 20kkm (w sumie wytrzymały ponad 50kkm i jeszcze by pewno z 10 zrobiły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 macie rację płynu było na minimum dolałem i spoko nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JRM Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witam! Dołączam się do pytań: Mam problem jak powyżej - płyn jest na maxa a czujnik przy ręcznym jest OK. Lampka hamulca mimo to swieci - wywnioskowałem że to w związku ze zwarciem do masy. Sprawdzę to - bo napięcie mierzone na odłączonej wtyczce od zbiorniczka jest bliskie 0. Mam tylko jedno pytanie: Czy w dieslach mego modelu stosowano przełącznik próżniowy Vacuum Switch (znalazłem to w instrukcji do P11.1114 jako informacja dla modeli przed VIN P11U0548750). Jeśli tak, to gdzie on leży -bo w tym może tkwic mój bląd!! Jeśli go niema - to tylko zwarcie na kablach. Czekam na wasze sugestie JRM P11 kombi 1999 przed face liftingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wader Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 mialem to samo - wymiana klockow na nowe i lampka zgasla- w P11.144 nie ma wylacznika tylko czujniki przy hamulcach- tylko klocki lub plyn i jezdzisz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JRM Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witam! ZNALAZŁEM!!! Uważajcie - w dieslach kontrolka hamulca to nie tylko ręczny i poziom płynu hamulcowego. W moim modelu jest jeszcze czujnik podciśnienia(chyba do wspomagania - :shock: ), który gdy zwarty - także daje błąd hamulców. I to właśnie było u mnie - prozaicznie - wężyk był pęknięty i dawał na czujnik info o braku podciśniena. Wymieniłem i problem z głowy :wink: Pozdrawiam JRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi