Gość azuk Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Prowadzona przez żonę Almera została uderzona centralnie w lewy bok przez Tico prowadznone przez mistrza kierownicy lat 19/prawa jazdy od miesiąca. Skręcał w lewo na skrzyżowaniu z ruchem okrężnym, miał czerwone świetło mimo to ominął stojące na jego prawy pasie samochody i bez hamowania uderzył rozbijając komletnie cały przód Tico. Praca policji to odrębny temat. PZU opisało szkodę na 3923zł - drzwi P i T do wymiany , próg wgięty słupek na oko nie ruszony. Szukam warsztatu w którym można naprawić solidnie i uczciwie. Chcę uniknąć ingerencji spawacza ale nie wiem co zrobić z progiem bo został zakwalifikowany do wymiany. A ogólnie to długi weekend okazał się fatalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Prowadzona przez żonę Almera została uderzona centralnie w lewy bok przez Tico prowadznone przez mistrza kierownicy lat 19/prawa jazdy od miesiąca. Skręcał w lewo na skrzyżowaniu z ruchem okrężnym, miał czerwone świetło mimo to ominął stojące na jego prawy pasie samochody i bez hamowania uderzył rozbijając komletnie cały przód Tico. Praca policji to odrębny temat.PZU opisało szkodę na 3923zł - drzwi P i T do wymiany , próg wgięty słupek na oko nie ruszony. Szukam warsztatu w którym można naprawić solidnie i uczciwie. Chcę uniknąć ingerencji spawacza ale nie wiem co zrobić z progiem bo został zakwalifikowany do wymiany. A ogólnie to długi weekend okazał się fatalny. Proponuje sie odwolac do PZU, bo juz widze, ze przy takim uderzeniu masz bardzo zanizona wyplate odszkodowania. To jest szkoda z OC czyli za bardzo nie maja prawa az tak bardzo zanizac. W serwisie gole przednie i tylne drzwi kosztuja razem okolo 3 tys zl listewka na przednie drzwi ok. 400zl na tylne ok 280zl nie wspomne o reszczcie elementow. Podejrzewam, ze same czesci to ok 6tys zl plus robocizna z 2 tys zl. Skoro masz walniety prog, to bez spawania sie nie obedzie. Wiadomo, ze takie auto naprawisz zdecydowanie taniej , ale zloz odwolanie, bo wyplacili Ci duzo mniej niz powinni. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość azuk Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Proponuje sie odwolac do PZU, bo ......, ale zloz odwolanie, bo wyplacili Ci duzo mniej niz powinni. 8) Nic jeszczenie wypłacili, wypadek był 30.04 a wycena 02.05. Chcę naprawić na fakturę na faktyczne koszty. Chociaż z drugiej strony wczoraj mocno nalegałem , żeby w wycenie uwzględniono sprawdzenie geometri nadwozia-bez skutku.Próg jest wepchnięty ok.1cm do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Jedz do salonu nissana i sprawdz ceny wszystkich zniszczonych czesci, to podstawa. Jest oczywistym, ze nigdy nie wyplaca Ci 100% wartosci tych czesci, ale musisz sie dowiedziec jaka jest robocizna w serwisie nissana i te czesci i dopiero od tej kwoty odbijac sie w dol. Po podanej przez Ciebie kwocie widze, ze na pewno kombinuja, bo N15 jest cholernie droga w czesciach w serwisie. Najpierw wez tyle ile proponuja, a pozniej sie odwolaj, bo w innym wypadku odwolania beda sie przeciagac i bedzie tylko niepotrzebna korespondencja. Jesli nie chcesz sie w to bawic, to wez opcje z naprawa bezgotowkowa w autoryzowanej stacji. W ubezpieczalniach doskonale wiedza jakie sa stawki w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 ty chcesz na tym samochodzie zarabiać czy nim jeździć? Weź bezgotówkowo, niech się zakład rozlicza sam z PZU i niech cie to guzik intrresuje. Będziesz miał zrobione porządne, ale żadne 100 albo 200 złotych ci nie zostanie w kieszeni. W przypadku OC zakład ma obowiązek przywrócić samochód do stanu poprzedniego. Nie ma żadnego prawa cokolwiek zaniżać. Jak błotnik był oryginalny, to ma być oryginalny, jak miałeś pozłacane progi, to teraz też mają być pozłacane. Wszystko na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 ty chcesz na tym samochodzie zarabiać czy nim jeździć? Weź bezgotówkowo, niech się zakład rozlicza sam z PZU i niech cie to guzik intrresuje zgadzam sie, to bedzie najlepsze rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość azuk Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Decyzję oczywiście podjąłem na rozliczenie bezgotówkowe ale pozostaje problem wyboru zakładu, ten co współpracuje z Nissanem wygląda na dziadowski, odwiedziłem 3 inne i muszę wybrać. Może jakieś opinie krajanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Nie jedź do ASO. Spartolą całą robotę. Poszukaj jakiegoś blacharza, który ma renomę. Skoro robisz bezgotówkowo to koszty Cię nie obchodzą... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość azuk Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Warsztat wybrany, części zamówione/koszt ponad 4tys. z/.Razem koszt dojdzie pod 6tys. Ale dostawa części potrwa ok.2tyg. tak więc jeszcze przez trzy tygodnie nie dane mi będzie zapomnieć o zdarzeniu drzwi 1560zł szt. próg 920zł listwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Warsztat wybrany, części zamówione/koszt ponad 4tys. z/.Razem koszt dojdzie pod 6tys.Ale dostawa części potrwa ok.2tyg. tak więc jeszcze przez trzy tygodnie nie dane mi będzie zapomnieć o zdarzeniu drzwi 1560zł szt. próg 920zł listwy ? Chyba nie dokladasz do tego interesu???? Listwy zalezy jakie, ale jesli masz zamiar kupic w salonie, to sobie daruj, ja mam takie szerokie listwy i przykladowo na przednie drzwi kosztuje ok 450zl, a na tylne 290zl. te wezsze moga byc tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Warsztat wybrany, części zamówione/koszt ponad 4tys. z/.Razem koszt dojdzie pod 6tys.Ale dostawa części potrwa ok.2tyg. tak więc jeszcze przez trzy tygodnie nie dane mi będzie zapomnieć o zdarzeniu drzwi 1560zł szt. próg 920zł listwy ? ja cie dalej nie rozumiem o czym ty mówisz. Po kiego grzyba ty jakieś ceny i inne cuda podajesz? Co to kogo, a przede wszystkim ciebie interesuje? Rozliczasz bezgotówkowo i tyle i masz w nosie co ile kosztuje. Jeżeli szukasz dobrego warsztatu, to ja ci polecam zakłady naprawy podwozi forda. Oni mają kosmiczny sprzęt i dobrych fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi