Gość rak Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 witam. mam pytanie co to jest EVAP canistor (duża plastikowa bańka pod filtrem powietrza z 3 wężykami) - manual EC-38 ), jak jest polska nazwa? urwało mi sie jedno kolanko od wężyka. na razie próbuję dokleić ale nie wiem czy poskutkuje i docelowo chyba będę musiał to dokupić - stąd moje pytanie. jeśli ktoś wie to może w skrócie wyjaśni do czego ona służy. mam pewne kłopoty z przechodzeniem pierwszy raz w ciągu dnia z benzyny na gaz (zelewa jeden cylinder , spadek mocy i obrotów, gaśnięcie silnika). zamierzałem dać do czyszczenia przepustnicę i przepływomierz ale może moim kłopotem jest własnie ten EVAP. pozdrawiam rak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 witam.mam pytanie co to jest EVAP canistor (duża plastikowa bańka pod filtrem powietrza z 3 wężykami) - manual EC-38 ), jak jest polska nazwa? urwało mi sie jedno kolanko od wężyka. na razie próbuję dokleić ale nie wiem czy poskutkuje i docelowo chyba będę musiał to dokupić - stąd moje pytanie. jeśli ktoś wie to może w skrócie wyjaśni do czego ona służy. mam pewne kłopoty z przechodzeniem pierwszy raz w ciągu dnia z benzyny na gaz (zelewa jeden cylinder , spadek mocy i obrotów, gaśnięcie silnika). zamierzałem dać do czyszczenia przepustnicę i przepływomierz ale może moim kłopotem jest własnie ten EVAP. pozdrawiam rak to jest pochlaniacz par paliwa, w srodku jest filtr weglowy ktory jest do kupienia z tego co wiem tylko w ASO :/ jesli masz uszkodzony ten wezyk moze to skutkowac jakimis bledami w ukladzie podcisnienia, nie znam sie na instalkach gazowaych... ale moze to powoduje te objawy, postaraj sie dokleic moze u jakiegos plastikarza... bo w aso kupowaac to taczke pieniedzy zostawisz pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 troche późno ale jak nie kupiłeś to ja mam ten pochłaniacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.