Gość luulcak Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 witam mam problem, z moim sunny - 3drzwiowym jakis czas temu wymieniłem amortyzatory z tylu, bylo wszystko ok, ale od jakiegos czasu zaczelo sie dziwne stukanie z tylu...pukanie wystepuje juz przy minimalnych drganiach wiec w czasie jazdy raczej caly czas. Dzwiek przypomina uderzanie drewniana lyzka czy czyms podobnym, taki gluchy i nienajglosniejszy ale uciazliwy. Moze wiecie co to moze byc? pozmocy łukasz [ Dodano: Czw 04 Maj, 2006 11:56 ] sam sobie odpowiadam hehe pisze bo czesciowo sie dowiedzialem i moze komus to pomoze a wiec, puka-drga amortyzator, wystarczy polozyc reke na glownej srubie mocujacej ( na gorze od strony bagaznika) i pobujac autem i daje sie wyczuc drgania. Moze to byc wina amortyzatora - niestety ( GPD niemieckie) ale rowniez moze to byc wina poduszki-gumy, ktora nie byla wymieniana, moze to wystraczy niestety jest przy tym troszke pracy, musze sie zmobilizowac, lub pogodzic narazie z denerwujacym pukaniem ps.gdyby okazalo sie ze to amortyzator dam znac ku przestrodze pozdrawiam ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luulcak Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 mhm, no fakt pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 ja w swojej słysze takie pukanie jak jest mokro na drodze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luulcak Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 narazie sie dowiedaielm ze poduszki to koszt 100zl za sztuke i mi troszke pukanie przestalo przeszkadzac ale z czasem bede musial to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 tak - cena potrafi "ogłuszyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jfk Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Witam ja mam to samo.Amorki są dobre a stukają tak gumowe odboje.U mnie koszt 100 zeta za sztukę.Czyli tak jak u Ciebie.Narazie sobie podarowałem.Podobno nie ma to wpływu na jazdę i bezpieczeństwo.Da radę z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 U mnie w Słonku było tak z tym pukaniem. Stukało cały czas nawet jak jechałem po równiutkiej ulicy a jak wpadłem w jakaś dziurke, nie było slychać wyrażnego łubudu. w sumie nic nie było słychac poza tylna półką Ppstanowiłem sprawdzić tylne amorki bo ojciec mi powiedział że to właśnie one wydają takie dźwięki. Popukałem się na początku w czoło bo przecież amorki trzymały. Ale ok. Ojciec ma warsztat więc jez zdjęliśmy. Jak się okazało faktycznie amory były ok tzn trzymały ale miały luzy poprzeczne i dlatego było słychać to stukanie. Nie chcę Cie martwić ale to właśnie może być przyczyna stuków w Twoim aucie. Proponuję zdjąć je, jeśli masz możliwość, i przetestować pod tym kątem. I wreszcie Sunny N14 3D jest twardym autem i nie zawsze wyczujesz zuzycie amorków (piszę tu o sprawności około 30 % gdzie te stuki już się pojawiają). To tyle i mam nadzieję że trzoszkę pomogłem. pozdrawam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luulcak Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 dzieki za pomoc mam nadzieje jednak ze jest to sprawa poduszek... amortyzatory sa miesieczne i sprawne wiec... pozdrawiam i jeszcze raz dzieki ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam, odswieze troche temat. Otoz mam do wymiany gorne mocowanie amorkow (te sie rozpuscily) i nie wiem ktore beda pasowaly, poniewaz wystepuja z lozyskiem i bez lozyska. Autko to N14 2.0 diesel "92 Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi