Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

spalone sprzeglo w n 16

Gość donald

Rekomendowane odpowiedzi

Gość donald

jestem czy szczesliwym ? posiadaczem almery n 16 rok 2003 poj 1,8. Obecny przebieg 2300 km. W czoraj w serwsie po notorycznych uwagach oraz niustepliwosci udalo mi sie wywalczyc rekalmacje skrzyni biegow. Z problemem nie wchodzenia lub ciezkiego wchodzenia 1 bylem w serwisie kilkanascie razy na przelomie 3 lat. Po wyjechaniu z salonu za 3 dni itd. Cos tam grzebano odpowietrzano i wmawiano mi ze tak musi byc. Po wyzej wspomninej rozbiorce przed samym koncem gwarancji okozalo ise ze mam nadpalone sprzeglo zwlaszcza w gornej czesci. Jazda spokojna eksploatacja normalna a tu tak nie spodzianka i wyglada na to ze juz z taka wada kupilem auto. Skrzynia byla rozebrana w celu sprawdzenia lozysk byly dobre. Co k..o tym sadzic ladujesz kupe kasy i wyjezdzasz z wada ktora doprowadza do zniszczenia sprzegla a w dodatku gwarancja tego nie obejmuje a wdlug serwisow nissana wszystko jest w porzadku.

Naj bardziek w k... jest to ze handlowiec aby sprzedac auto wlazi prawie do d... a potem jak potzrebujesz pomocy to cie nie zna a wrecz spadaj taka niespodzinka spotkala mnie w salonie ul bialowieska.

Ceny sprzegla sa wysokie a bedd muia z czasem wymienic cos musze znalezc?

2003 rok i przebieg 2300km...nadpalone sprzęgło? - jeżeli byłeś tylko w jednym serwisie to radze Ci pojedź do innego i niekoniecznie ASO (skoro i tak nie ma juz gwarancji). Zaskakujaco błędne mogą być czasami expertyzy fachowców z ASO :lol:

jak to w gornej czesci ???? :| przeciez tarcza sie kreci :| to jak sie pali to dookola, chyba ze ja glupi jestem.... u mnie jak bylo zjarane to cale ;p

Gość donald

bylo sciagniete i rozebrane wiec widzialem ze jest spalone a najbardziej po czesci zewnetrznej sprawdzali inne elementy w szkrzynia ale byly dobre nie bardzo chcieli potwierdzic ale mogl byc na poczatku problem z chydraulika po 2000 kn byla odpowietrzana zmieniany plyn. Znacjie w wawie jakis dobry warsztat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...