Gość pietia_pk Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Po zdjęciu plastikowego nadkola zauważyłem że w przednich błotnikach przy dzwiach u dołu zbiera się piasek ? Czy u was tam sie też zbiera piasek ? a może znacie inne miejsca w ktorych się zbiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 jak otworzylem przednie drzwi to w dolnym krancu jakby w progu znalazlem okolo 2 kg piachu z ziemia, malo brakowalo a trawa by tam urosla a moze i ziemniaki, auto zbieralo ta guwno przez 8 lat bo poprzedni wlasciciel chyba nawet nie zauwazyl tego. Ogolnie auto lzejsze i ogrodka nie trzeba ze soba wozic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Tez probowalem to wygrzebac...wieszakiem i lyzeczka ale ciezko szlo i duzo zostalo :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Ja u siebie co się udało rękoma wyjełem a resztki wodą pod ciśnieniem wymyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 no wlasnie! to chyba kazda almerka ma, ja tez ostatnio z tamtad całe pole wyorałem nie mam pojecia jak to sie tam dostaje (chyba jakos spod tego plastikowego nadkola) i jak to zabezpieczyc bo dziadostwo sie tam zbiera. jak wyczyscicie (myjka cisnieniowa ) to efekt jest i tak na kilka dni a potem znowu gnojowisko!! jak ktos ma pomysl co z tym zrobić to niech sie podzieli:). Dziwne jest tylko to ze jak na tyle syfu, mokrej ziemi stojacej czasem wody, to tam nyski nie zżera ruda!!! przynajmniej u mnie tak jest. A jak u Was ?? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 PANOWIE !! tozto tiuningowy piach obnizajacy samochod 8) po co wywalac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 mialem tak samo w k11, piachu co niemiara, liscie inny syf... ale szlaufik z woda i z bliska w szczeline miedzy progiem i blotnikiem i juz ok bylo... w n16 teraz mi sie nei zbiera tego tam tak duzo, nie widac tego tak jak w k11... nie wiem czy przyczyną moze byc brak chlapaczy?? bo teraz caly syf mam na drzwiach a w k11 ladowalo w nadkolach i chlapaczach... pod chlapaczami tez bylo wesolo jak to odkrecilem ale rdza zjadal tylko sruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 W mojej N15 sedan też pod nadkolem przy drzwiach jest coś w rodzaju "półki" na piach i błoto,przy każdym myciu staram się go usunąć,ale na szczęście nia widać tam śladów korozji więc nie ma czym się martwić Piasek zbiera się też na progach z przodu,możliwe,że powodem tego jest brak "chlapaczy" przy przednich kołach,ale nie zamierzam ich montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niedospielin Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 u mnie też tak jest i nawet są zaczątki rudej. ale wezmę sie za to i spróbuję to uszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ves Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 jak otworzylem przednie drzwi to w dolnym krancu jakby w progu znalazlem okolo 2 kg piachu z ziemia, malo brakowalo a trawa by tam urosla a moze i ziemniaki, auto zbieralo ta guwno przez 8 lat bo poprzedni wlasciciel chyba nawet nie zauwazyl tego. Ogolnie auto lzejsze i ogrodka nie trzeba ze soba wozic. i ja mam też normalnie piasek na nadkolu koło przednich drzwi. ale to chyba normalne, więc bede go sobie wygrzebywac :roll: bo rudą moge spotkac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaromir11 Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Standatr w kazdej almerce - ale warto zabezpieczyc ( oczywiscie po uprzednim umyciu i odtluszczeniu) od srodka przeparatem wypelniajacym ktory uszczelnik nadkole z blotnkiem Nie pamietam jak sie to nazywaz ale po wyschnieciu ma konsystecje gumy Powinno starczyc na jakis czas - ja tak zrobilem i na razie jest czysto ale zobaczymy jak dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Ja tez tak mam wystarczy kawalek drutu wsadzic tam, rozgarnac ten piach bo zbity jest, odkurzacz z przedłużką na rurę taka cienka i zasysac ten piach ja mam stary odkurzacz i dwa razy w roku tak czyszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissuser Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 ja tam nie czyszcze, jak auto sie w śniegu zakopie - to kopie w nadkole, kilo piasku sie wysypie - i od razu ruszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 a sól zimowa żre mealik... żre metalik aż dziurka wypadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi