Gość andrew Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Muszę wymienic przegub do mojego Nissanka Infiniti (Maximka z USA) rocznik '96 silnik 3,0 V6 VIN: JNKCA21D4TT000382, nr silnika b/n, Pyt. Czy to będzie taki sam przegub jak do Maximek po 95 roku (autko prócz przodu niczym się nie rózni, a chcę zamówić przez internet ale wolałbym miec pewność że zamówię dobry). Ewentualnie jak ktos wie ile frezów powinien mieć i wymiary, będę niezmiernie wdzięczny. pozdr. AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 to samo. mozesz nawet wsadzidz od maximy 01 i nikt nawet nie zauwazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercik Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Wymiary przegubu do Maximy/infiniti silnik VQ30DE ilosc zębów wewnetrznych - 27 wymiar pod uszczelniacz - 56 mm ilosc zębów zewnetyrznych - 29 ilosć zębów pierścienia ABS - 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Wymiary przegubu do Maximy/infiniti silnik VQ30DEilosc zębów wewnetrznych - 27 wymiar pod uszczelniacz - 65 mm ilosc zębów zewnetyrznych - 29 ilosć zębów pierścienia ABS - 46 o prosze jakie ladne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrew Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Dzięki wielkie tak myślalem że to to samo. pozdr. AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Dziś właśnie wymieniłem przegub, z prawej strony, tzn mechanik wymienił, skasował 50 pln a przegub kupiłem w JC firmy NKN :wink: można palić gume :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 u mnie tez prawy przegub cos tyrkota ,,,,,musze tez poszukac nowego :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Taraz tylko czekam aż sie lewy posypie, bo wcześniej czy później tak sie stanie WOJTUSMAXIMUS02 napisz ile kosztuje taki NKN tam w Chicago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Taraz tylko czekam aż sie lewy posypie, bo wcześniej czy później tak sie stanie WOJTUSMAXIMUS02 napisz ile kosztuje taki NKN tam w Chicago pytasz o cene u dilera?? jesli tak to sobie usiadz!! 600$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 jesli tak to sobie usiadz!! 600$ :shock: chyba misie kalkulator sp... w Wawie w Japan Carsie 300 pln., oryginał NKN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 ano tak ,u nas tu kasuja :? dilerzy nissana za kazda pierdolke a ceny kosmiczne .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 To sie doczekałem, dziś wymiana była z lewej strony, przegubu, przy okazji kompleksowe badanie zawieszenia i co ? Wszystko git ! Żadnego luzu nigdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Wymiary przegubu do Maximy/infiniti silnik VQ30DEilosc zębów wewnetrznych - 27 wymiar pod uszczelniacz - 56 mm ilosc zębów zewnetyrznych - 29 ilosć zębów pierścienia ABS - 46 Mam Maxi 1995 USA 3,0 A32. Czy te wymiary to też dla mnie? Jakiej firmy przeguby polecacie, nie chcę inwestować w byle co... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 tak one sa dla maxi od 95-01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dzieki Wacu! A co do producenta co byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dzieki Wacu! A co do producenta co byś polecił? oryginal chyba odpada, no chyba ze masz 12 baniek. Ja mysle ze kazdy zaklad co regeneruje polosie i waly bedzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffik77 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 dziś podczas mycia auta zauważyłem pękniętą osłonę przegubu, i mam pytanie gdzie najlepiej taką kupić ? jakiej firmy i ile to może kosztować, czy łatwo to wymienić samemu ? można coś zepsuć ? na co zwrócić uwagę przy wymianie ? jaki smar tam zastosować ? Maxima jest z 96r. 2.0 manual, 118tys przebiegu. http://img372.imageshack.us/my.php?image=dscf2426kt4.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 smar dostaniesz razem z manżetą gdyż jest sprzedawana przeważnie z opaskami plus smar w jednym pudełku......na pewno w sklepach motoryzacyjnych to dostaniesz,lepiej nie rusz autka bo jeszcze dorobisz przegub.....koszty to do góra 50 zł za taki zestaw plus wymiana parę dyszek i spokój czeka Cię demontaż półosi oraz przegubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffik77 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 no dzięki za odpowiedz ;] auto jutro pójdzie do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof_24 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Mam osłony oryginalne japońskie jeździłem tylko 1 miesiąc, mogę oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bushman Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Przegub to bardzo latwa sprawa. Pol roku temu wymienialem (dzieki Jacek ) Z kolega na parkingu zajelo nam to tylko 2 h Smary mozna kupic osobno pod oslone. Zalezy jak bardzo byla uszkodzona. Jezeli dostal sie tam piach z woda pewnie dlugo nie pojezdzisz. Wymiana jest dziecinnie prosta tylko trzba myslec a satysfakcja gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekbingo Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam wszystkich! Jak ktoś chce tanio wymienić osłonkę przegubu to świetnie pasuje od fiata Scudo - jest identyczna a koszt to 20 PLN ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffik77 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 heh no ja zapłaciłem 20 zł za osłonkę ;p może mi od fiata dali :] a robocizna 50zł więc nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam wszystkich! Jak ktoś chce tanio wymienić osłonkę przegubu to świetnie pasuje od fiata Scudo - jest identyczna a koszt to 20 PLN Pozdrawiam heh no ja zapłaciłem 20 zł za osłonkę ;p może mi od fiata dali :] a robocizna 50zł więc nie jest źle. A tego patentu to ja nie znałem... Hehe, warto wiedzieć . mirekbingo, dziękujemy za informację, niejeden z nas skorzysta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi