Gość msmarcinek Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Muszę wymienić klocki hamulcowe i znalazłem sklepik internetowy www.motocom.pl z fajnymi cenami tylko że mają dwa rodzaje klocków i nie wiem które będą pasować do mojej almerki bez ABS. 1 KLOCKI HAMULCOWE PRZÓD NIPPARTS DŁUGOŚĆ / WYSOKOŚĆ / GRUBOŚĆ (MM): 108.6 / 41.5 / 15.5 53.10 zł 2 KLOCKI HAMULCOWE PRZÓD NIPPARTS DŁUGOŚĆ / WYSOKOŚĆ / GRUBOŚĆ (MM): 121.0 / 44.0 / 16.0 83.82 zł Może ktoś się orientuje jakie będą pasować do mojej Almerki i co sądzicie o firmie NIPPARTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Wg. ksiazki "Nissan Almera" WKŁ: do wszystkich silnikow wymiary wkładek ciernych (mm) to: - długość - 106 mm - szerokość - 39,5 mm :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 A jakich właściwie firm klocki są najlepsze?? Wytrzymują największy przebieg nie niszczą tarcz nie piszczą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze na oryginalnych klockach w N15 sa najwieksze przebiegi. Podaje namiar na aukcje czlowieka ktory czesto ma takie klocki za bardzo rozsadne pieniadze, bo w ASO cena kosmiczna. http://www.allegro.pl/item95790447_95790447.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msmarcinek Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Człowiek na Allegro niestety nie posiada Pozostaje mi tylko zamiennik bo orginał w ASO 180zł. Tylko dalej nie wiem jaki rozmiar . Czekam na pomoc od Was . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Rozmiary sa dokladnie takie jak podal Wiesiek czyli długosc 106mm i szerokosc 39.5mm przy srednicy tarcz 232mm i 247mm. Zajrzyj do tego watku http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12684 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msmarcinek Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Które klocki kupić: (proszę o sugestie bo ja zupełnie nie wiem) Nipparts - 53zł Kashyama - 58zł Delphi Lockheed - 63zł Breek - 85zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 a ja nadal polecam kashyame 18tys na nich narazie mam i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Mam Nipparts i działają bez zastrzeżeń. Nie piszczą i nie pylą za mocno. Odnośnie Kashyama to słyszałem opinie, że są zbyt twarde. Cd rozmiarów to wydaje mi się, że różnica tkwi w ABS ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Mam Nipparts i działają bez zastrzeżeń. Nie piszczą i nie pylą za mocno. Odnośnie Kashyama to słyszałem opinie, że są zbyt twarde.Cd rozmiarów to wydaje mi się, że różnica tkwi w ABS ale mogę się mylić. no czy za twarde to dopiero sie okaze jak bede zmienial... wtedy tarcze sprawdze. ale narazie wygladaja ok jak na 140tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwar00 Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Polecam AKEBONO , ten sam klocek jest pakowany w oryginale Nissan . Kosztują około 100- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Które klocki kupić: (proszę o sugestie bo ja zupełnie nie wiem)Nipparts - 53zł Kashyama - 58zł Delphi Lockheed - 63zł Breek - 85zł Delphi (MAde In Poland), ale są bardzo dobre Breek to firma, która głównie robi klocki do samochodów ciężarowych od wielu lat. DO osobowych robią od niedawna. Moi klienci nie narzekają na nie, a hurtownik chwali. Co do reszty to nie maiłęm styczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msmarcinek Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Po dodatkowych kilku telefonach (warsztaty i sklepy)zamówiłem Nipparts. Są dość miękie(nie zdzierają tarczy), nie piszczą i mało pylą. Minus: wystarczają na ok 30tyś km Ale za taką cenę (53zł)nie ma co wymagać cudów. Te Breek i Kashyama są bardzo dobre (opinia mechaników) ale troche twarde i zdzierają tarczę. A Akebono kosztuja jak dobrze pamiętam ok110zł. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Ja kupiłem klocki Remsa w Norauto za 83zł,przejechałem na nich 40tys kilometrów a zostało ich jeszcze z połowę.Nie piszczą,nie brudzą,jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 zdecydowanie polecam klocki oryginalne. Kosztują 150 zł, ale warto wydać. Ja nich zrobiłem 50 tysięcy i zrobię jeszcze ze 30. I głównie po mieście jeżdże. To są klocki nie do zdarcia. Taka jest moja opinia. [ Dodano: 20 Paź 2006, 16:05 ] zdecydowanie przedobrzyłem. Jak wymieniałem kosztowały 150, a teraz właśnie dzwoniłem do nissana w toruniu to 350 zł. Im padło na łeb!!!! A najlepsze to są ceny tarczy: 340 za sztuke. Czyli komplet hamulcowy to tysiąc złotych plus 150 montaż. buhaha I jak tu salony mają nie padać z braku klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 zdecydowanie polecam klocki oryginalne. Kosztują 150 zł, ale warto wydać. Ja nich zrobiłem 50 tysięcy i zrobię jeszcze ze 30. I głównie po mieście jeżdże. To są klocki nie do zdarcia. Taka jest moja opinia. [ Dodano: 20 Paź 2006, 16:05 ] zdecydowanie przedobrzyłem. Jak wymieniałem kosztowały 150, a teraz właśnie dzwoniłem do nissana w toruniu to 350 zł. Im padło na łeb!!!! A najlepsze to są ceny tarczy: 340 za sztuke. Czyli komplet hamulcowy to tysiąc złotych plus 150 montaż. buhaha I jak tu salony mają nie padać z braku klientów. MOJE ORGINAŁY PRZEŻYŁY 135000KM,teraz mam kashiyama..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 ja w swojej GT wymieniałem z tyłu klocki i tarcze(120tys km) były orginalne jeszcze(przód był wymieniany przy ok 100tys) i kupiłem Lucasa(tak jak orginały - lucas z dodatkowym napisem Nissan) i tarcze i klocki za tarcze dałem ok 70zł/szt a za klocki 105zł-całość na tył - 4szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi