Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klocki hamulcowe przód - N15

Gość msmarcinek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość msmarcinek

Muszę wymienić klocki hamulcowe i znalazłem sklepik internetowy www.motocom.pl z fajnymi cenami tylko że mają dwa rodzaje klocków i nie wiem które będą pasować do mojej almerki bez ABS.

1

KLOCKI HAMULCOWE PRZÓD

NIPPARTS

DŁUGOŚĆ / WYSOKOŚĆ / GRUBOŚĆ (MM): 108.6 / 41.5 / 15.5

53.10 zł

2

KLOCKI HAMULCOWE PRZÓD

NIPPARTS

DŁUGOŚĆ / WYSOKOŚĆ / GRUBOŚĆ (MM): 121.0 / 44.0 / 16.0

83.82 zł

Może ktoś się orientuje jakie będą pasować do mojej Almerki i co sądzicie o firmie NIPPARTS

Gość msmarcinek

Człowiek na Allegro niestety nie posiada :( Pozostaje mi tylko zamiennik bo orginał w ASO 180zł. Tylko dalej nie wiem jaki rozmiar . Czekam na pomoc od Was .

Mam Nipparts i działają bez zastrzeżeń. Nie piszczą i nie pylą za mocno. Odnośnie Kashyama to słyszałem opinie, że są zbyt twarde.

Cd rozmiarów to wydaje mi się, że różnica tkwi w ABS ale mogę się mylić.

Mam Nipparts i działają bez zastrzeżeń. Nie piszczą i nie pylą za mocno. Odnośnie Kashyama to słyszałem opinie, że są zbyt twarde.

Cd rozmiarów to wydaje mi się, że różnica tkwi w ABS ale mogę się mylić.

no czy za twarde to dopiero sie okaze jak bede zmienial... wtedy tarcze sprawdze. ale narazie wygladaja ok jak na 140tys

Które klocki kupić: (proszę o sugestie bo ja zupełnie nie wiem)

Nipparts - 53zł

Kashyama - 58zł

Delphi Lockheed - 63zł

Breek - 85zł

Delphi (MAde In Poland), ale są bardzo dobre

Breek to firma, która głównie robi klocki do samochodów ciężarowych od wielu lat. DO osobowych robią od niedawna. Moi klienci nie narzekają na nie, a hurtownik chwali.

Co do reszty to nie maiłęm styczności.

Gość msmarcinek

Po dodatkowych kilku telefonach (warsztaty i sklepy)zamówiłem Nipparts. Są dość miękie(nie zdzierają tarczy), nie piszczą i mało pylą. Minus: wystarczają na ok 30tyś km :( Ale za taką cenę (53zł)nie ma co wymagać cudów. Te Breek i Kashyama są bardzo dobre (opinia mechaników) ale troche twarde i zdzierają tarczę. A Akebono kosztuja jak dobrze pamiętam ok110zł. Dzięki wszystkim za pomoc.

Ja kupiłem klocki Remsa w Norauto za 83zł,przejechałem na nich 40tys kilometrów a zostało ich jeszcze z połowę.Nie piszczą,nie brudzą,jak dla mnie ok.

• 5 miesięcy temu...

zdecydowanie polecam klocki oryginalne. Kosztują 150 zł, ale warto wydać. Ja nich zrobiłem 50 tysięcy i zrobię jeszcze ze 30. I głównie po mieście jeżdże. To są klocki nie do zdarcia. Taka jest moja opinia.

[ Dodano: 20 Paź 2006, 16:05 ]

zdecydowanie przedobrzyłem. Jak wymieniałem kosztowały 150, a teraz właśnie dzwoniłem do nissana w toruniu to 350 zł. Im padło na łeb!!!! A najlepsze to są ceny tarczy: 340 za sztuke. Czyli komplet hamulcowy to tysiąc złotych plus 150 montaż. buhaha

I jak tu salony mają nie padać z braku klientów.

zdecydowanie polecam klocki oryginalne. Kosztują 150 zł, ale warto wydać. Ja nich zrobiłem 50 tysięcy i zrobię jeszcze ze 30. I głównie po mieście jeżdże. To są klocki nie do zdarcia. Taka jest moja opinia.

[ Dodano: 20 Paź 2006, 16:05 ]

zdecydowanie przedobrzyłem. Jak wymieniałem kosztowały 150, a teraz właśnie dzwoniłem do nissana w toruniu to 350 zł. Im padło na łeb!!!! A najlepsze to są ceny tarczy: 340 za sztuke. Czyli komplet hamulcowy to tysiąc złotych plus 150 montaż. buhaha

I jak tu salony mają nie padać z braku klientów.

MOJE ORGINAŁY PRZEŻYŁY 135000KM,teraz mam kashiyama..pozdrawiam

ja w swojej GT wymieniałem z tyłu klocki i tarcze(120tys km) były orginalne jeszcze(przód był wymieniany przy ok 100tys) i kupiłem Lucasa(tak jak orginały - lucas z dodatkowym napisem Nissan) i tarcze i klocki za tarcze dałem ok 70zł/szt a za klocki 105zł-całość na tył - 4szt