Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] KOMPUTER POKŁADOWY OSZUKUJE

DINO

Rekomendowane odpowiedzi

JAK W TEMACIE KOMPUTER OSZUKUJE ZUZYCIE PALIWA PRĘDKOŚC ŚREDNIĄ I PEWNIE JESZCZE COŚ ALE TE DWA WIDOCZNA NAJBARDZIEJ. CZY JEST JAIHŚ SPOSÓB NA WYSKALOWANIE TEGO ALBO COSIK :lol::lol::lol: BO PRZEJEŻDŻAJĄC 700 KM W 7 GODZIN TO DLA MNIE ŚREDNIA TO JAKIEŚ 100 A DLA NYSKI TO JAKIEŚ 70-80 HIHIHI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie wiem jak ze średnia prędkością ale zuzycie paliwa realnie było mniejsze niż komp mi pokazywał.

p.s nie pisz dużymi literami bo jakoś jest tak ogólnie w sieci przyjęte :lol:

Nie wiem jak ze średnia prędkością ale zuzycie paliwa realnie było mniejsze niż komp mi pokazywał.

p.s nie pisz dużymi literami bo jakoś jest tak ogólnie w sieci przyjęte :lol:

no to u mnie akurat jest wieksze a wielkimi to pisze jak sie zapędę bo wszystkie loginy i hasła mam wielkimi :wink: :wink: :wink: :wink:

W P11 144 wskazywał to samo +/- 0,2l/100km w P11 GT wskazywał więcej niz auto spaliło. Zatankowałem na maxa. przejechałem 100km i znowu zatankowałe na full dolałem ok 7,5l i to na maxmax a kom pokazał 8,3l/100km i miałem tak kilka razy. Co do sprawdzania średniej prędkości to nigdy tego nie robiłem bo chyba nawet nie wiedziałem że to pokazuje :oops:

Gość cornholio78

1. trzeba pamiętać że komputer wskazuje średnie zużycie paliwa od momentu skasowania

2. To nie prędkość średnia jest zaniżona, tylko prędkościomierz trochę zawyża, można to sprawdzić gps'em

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...